Τα τελευταία χρόνια η yoga έχει μπει στη ζωή μας μιας και όλοι ψάχνουμε εναλλακτικές μορφές άσκησης.

Ξεκίνησα, κάπως διστακτικά, να παρακολουθώ μαθήματα Hatha Yoga με δάσκαλο τον Ίων Μάνγκο, ο οποίος είναι εξπέρ στο είδος του. Κι όμως από το πρώτο κιόλας μάθημα ένιωσα πως αυτός ο τρόπος εκγύμνασης μου ταιριάζει απόλυτα. Τις επόμενες μέρες πήγαινα στο μάθημα με μεγάλη χαρά –μάλιστα υπήρχαν μέρες που ήμουν πολύ κουρασμένη γιατί είχα γεμάτο πρόγραμμα με ραντεβού κι συνεντεύξεις. Όμως, δεν σκεφτόμουν καθόλου να μην πάω για yoga.

Έπειτα από δύο μήνες μαθημάτων άρχισα να παρατηρώ πολλές αλλαγές τόσο στο σώμα μου όσο και στο χαρακτήρα μου. Για παράδειγμα, στη yoga μαθαίνεις κάθε φορά να χτίζεις μια άσκηση μέχρι να την τελειοποιήσεις. Αυτό με βοήθησε στη προσωπικότητα μου να μην είμαι ανυπόμονη, αλλά να έχω υπομονή –κάτι που δεν με χαρακτήριζε ποτέ μέχρι τότε. Επίσης, το σώμα μου είχε αποκτήσει καλύτερες σταθερές, δεν καμπούριαζα και περπατούσα σωστά.

Αναμφισβήτητα, για μένα ο δάσκαλος παίζει σημαντικό ρόλο. Ο Ίων έχει ένα μοναδικό τρόπο να σου μεταδίδει τις γνώσεις του και να σε βάζει στο μαγικό χώρο της yoga. Στο τέλος του μαθήματος έφευγα πάντα κάνοντας τις πιο όμορφες σκέψεις, ενώ το σώμα μου ήταν πιο γερό.

Οι συμβουλές του Ίων για να διατηρήσουμε σε φόρμα το σώμα μας: «Προτείνω να γυμνάζεστε τουλάχιστον 3 φορές τη βδομάδα και να ακολουθείτε ένα συνδυαστικό πρόγραμμα γυμναστικής με αερόβια άσκηση, yoga και μυϊκή ενδυνάμωση. Όσο αφορά τη διατροφή σε ένα γενικό πλαίσιο πρέπει να τρώτε πολλά και μικρά γεύματα, καθώς και να αποφεύγετε τους υδατάνθρακες μετά τις 18.00. Δεν χρειάζεται να στερείστε τίποτα απλά να έχετε ένα μέτρο. Θεωρώ πολύ σημαντικό να αφιερώνετε 1 ώρα την ημέρα στον εαυτό σας για να γυμνάζεστε. Η άσκηση δημιουργεί ευεξία» εξηγεί ο trainer.

Οι προσωπικοί μου λόγοι που προτείνω να δοκιμάσετε τη yoga

  • Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και σε κάθε σωματότυπο
  • Επιλέγεις ποιο είδος yoga σου ταιριάζει και σε ενδιαφέρει
  • Μαθαίνεις να μην έχεις άγχος στη ζωή σου
  • Βελτιώνει το αναπνευστικό σου σύστημα
  • Κάνεις όμορφες και θετικές σκέψεις
  • Βελτιώνει το σώμα και το πνεύμα σου.

Τι λες θα ξεκινήσεις μαθήματα yoga;;;