Δύο ζευγάρια που τους συνδέει μια μακροχρόνια φιλία: Η Άλις με τον  Πωλ και ο Μισέλ με τη Λωράνς. Μια μέρα τυχαία η Άλις βλέπει τον Μισέλ να φιλιέται στο δρόμο με μια άγνωστη γυναίκα. Το ίδιο βράδυ η παρέα ετοιμάζεται να δειπνήσει μαζί. Τι θα κάνει τελικά η Άλις; Θα μαρτυρήσει το μυστικό στην καλύτερη της φίλη; Πως θα κυλήσει η βραδιά για τα δύο ζευγάρια;

Ένα πολύ ενδιαφέρον έργο που καταπιάνεται με τις σχέσεις και έχει πολύ τροφή για σκέψη. Οι χαρακτήρες των ηρώων οικείοι. Ψάχνουν τις απαντήσεις μέσα από ένα θέμα που έχει πολύ ζουμί και δεν ξέρεις τελικά ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος. Ή μπορεί και να ξέρεις. Η ερωτική σχέση με τον σύντροφο μας, η σχέση με τους φίλους μας έρχονται στο προσκήνιο και ζητούν απαντήσεις. Τα ερωτήματα που θέτει ο Γάλλος συγγραφέας  είναι εύστοχα, αλλά ορισμένες φορές δεν μπορούν να απαντηθούν με ένα «ναι» ή με ένα «όχι». Ορισμένες φορές τα γεγονότα μας εκπλήσσουν και το έργο έχει πολλές ανατροπές σε όλη τη διάρκεια του. Το αν αντέχουμε την αλήθεια είναι μεγάλο κεφάλαιο μέσα στην παράσταση. Γιατί όσο και να λέμε πως την αναζητάμε πάντα χρειαζόμαστε ένα ψέμα για να μας… καθησυχάσει.

Από την παράσταση ξεχώρισα τις ερμηνείες των Κωνσταντίνου Κάππα και Μυρτώ Αλικάκη. Χωρίς περιττές κινήσεις, με λόγο στρωτό και καθαρό είχαν δημιουργήσει ολοκληρωμένους ρόλους. Η Σμαράγδα Καρύδη μου φάνηκε υπερβολική σε κάποια σημεία και δεν με πήρε μαζί της. Ο Θοδωρής Αθερίδης -έχει υπογράψει και την χαριτωμένη σκηνοθεσία της παράστασης- ήταν  καλός στον συγκεκριμένο ρόλο.

Η παράσταση έχει ροή και περνάς ευχάριστα αυτά τα 90 λεπτά που διαρκεί.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Κωνσταντίνος Κάππας, Μυρτώ Αλικάκη.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη, Κυριακή: 20:00

Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00

Σάββατο: 18:00 & 21:00