Πριν από ένα χρόνο ο Ελληνοισπανός Μιλτιάδης Αρμένης κέρδισε το βραβείο του ταλαντούχου σεφ στους Χρυσούς Σκούφους. Φέτος βρίσκεται στη κουζίνα του εστιατορίου «Όμικρον» δημιουργώντας νόστιμα πιάτα με εξαιρετικές πρώτες ύλες. Από τα πιάτα που ξεχώρισα ήταν το κους κους με σουπιά και το μελάνι της όπου πήρα την συνταγή για να τη δοκιμάσετε. Ένα ελαφρύ  και νόστιμο πιάτο.

 

Υλικά για 2 άτομα

3 σουπιές κομμένες σε ροδέλες

1 κ.γ. μελάνι σουπιάς

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκόρδο πολτοποιημένο

80 γρ.βούτυρο

ξύγαλο

ξύσμα από 1 λεμόνι

500 γρ.κους  κους (ποντιακό)

1 λίτρο νερό

αλάτι

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σουπιά, σβήνουμε με κρασί, ρίχνουμε το κους κους και συμπληρώνουμε 1 λίτρο νερό και το μελάνι της σουπιάς. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε συνέχεια. Αφού χυλώσει, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια ρίχνοντας το βούτυρο. Τέλος, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε βάζοντας πάνω από κάθε πιάτο μια κουταλιά ξύγαλο.