Την περασμένη βδομάδα φιλοξενούσα την αγαπημένη μου θεία από την Σουηδία, Βίκυ, που ήρθε για λίγες ημέρες στην χώρα μας.

Απόγευμα Σαββάτου αποφασίσαμε με την μητέρα μου και την θεία μου να φτιάξουμε τα αγαπημένα μου σουηδικά κουλουράκια κανέλας (θα σου δώσω την αυθεντική συνταγή σύντομα) και να πιούμε ζεστό τσάι. Μια αγαπημένη συνήθεια που όταν πάω στη Σουηδία την επαναλαμβάνουμε ξανά κι ξανά.

Αφού φτιάξαμε τα κουλουράκια, έβγαλα το σερβίτσιο με το τσάι, επιλέξαμε γεύσεις και καθίσαμε αναπαυτικά στο καναπέ να πούμε τα νέα μας.  Τι ωραίο και δημιουργικό απόγευμα!

Με αφορμή τη δική μου όμορφη ημέρα που πέρασα μαζί με τη θεία μου σκέφτηκα να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο παρακίνησης!

Λοιπόν, κάλεσε δύο-τρεις φίλες σου που θέλεις πολύ να δεις, ετοίμασε μια γρήγορη τάρτα, προμηθεύσου τσάι –θα βρεις τόσες επιλογές στο εμπόριο- και πείτε τα νέα σας χαλαρά με γλυκάκι στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να περάσεις ώρες στη κουζίνα για αυτό κάνε ένα μόνο γλυκό να συνοδεύσετε το ζεστό αφέψημα.

Οι προτάσεις μου για γλυκό

  • Τάρτα μήλου
  • Κρέπες με σοκολάτα και μπανάνα
  • Pancakes με μέλι
  • Σοκολατένιο σουφλέ
  • Κέικ καρότου

Όταν σερβίρεις το τσάι φρόντισε να βγάλεις μέλι και γάλα. Εμένα μου αρέσει πολύ αυτός ο βρετανικός τρόπος να πίνω το τσάι μου και τα βάζω με όλες τις γεύσεις.

Πραγματικά, δοκίμασε την επόμενη βδομάδα να κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό, το οποίο όμως θα σου δώσει μεγάλη χαρά και σίγουρα θα το ευχαριστηθούν οι φίλες σου. Γιατί όχι μια φορά το μήνα μπορείτε να περνάτε το απόγευμα της Κυριακής στο σπίτι πίνοντας τσάι  και απολαμβάνοντας ένα γλυκό.

Να περάσεις υπέροχα!