Στο χώρο εργασίας περνάμε πολλές ώρες της ημέρας –σίγουρα πάνω από το κλασσικό 8ωρο. Έτσι, θα πρέπει να παίρνεις μαζί σου σίγουρα ένα σνακ αν δεν θέλεις να τρως εκεί το μεσημεριανό σου γεύμα.

Όμως με τόσες ώρες εργασίας χρειάζεται και δικαιούσαι να κάνεις ένα μικρό διάλειμμα για να φας κάτι ελαφρύ. Κι λέω ελαφρύ γιατί αν επιλέξεις ένα σνακ πλούσιο σε λιπαρά το αποτέλεσμα θα είναι μόλις το καταναλώσεις να νιώθεις κουρασμένος και να θέλεις να πάρεις έναν υπνάκο. Ένα σνακ πλούσιο σε βιταμίνες, απλά θα σε βοηθήσει να πάρεις περισσότερη ενέργεια και να συνεχίσεις κανονικά τη δουλειά σου.

Μερικά από τα σνακ που σου προτείνω

  • Φρούτα εποχής –μπορείς να τα πάρεις μαζί σου, να τα καθαρίσεις την ώρα που θα τα φας προσθέτοντας λίγη κανέλα
  • Γιαούρτι με βρώμη και φρούτα
  • Μπάρες δημητριακών –μπορείς μέσα στο σαβ/κο να τις φτιάξεις και να έχεις πάντα μαζί σου μέσα στη βδομάδα
  • Ένα σάντουιτς με αλλαντικά, μοτσαρέλα και ντομάτα
  • Ψητά spring rolls
  • Πράσινη σαλάτα με λαχανικά και τόνο

Όλα αυτά δεν χρειάζονται πολύ χρόνο για την προετοιμασία τους. Αρκεί ένας σωστός προγραμματισμός και όλα γίνονται εφικτά. Επίσης, αυτό που σου προτείνω είναι να φτιάχνεις από βραδύς τα σνακ σου για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή το πρωί να τα ετοιμάσεις γιατί τότε δεν θα πάρεις τίποτα μαζί και θα αναγκαστείς να παραγγείλεις.

Ακόμα και αν δεν ακολουθείς κάποιο πρόγραμμα διατροφής πρόσεχε πολύ τη διατροφή σου αποφεύγοντας τις τροφές με περιττά λιπαρά. Απόλαυσε το break σου με ένα δυναμωτικό σνακ.