Αυτές οι «ξαφνικές» συναντήσεις με την παρέα σου στο σπίτι είναι συνήθως οι καλύτερες. Πολλές φορές όταν δεν προγραμματίζουμε τα πράγματα συμβαίνει να μας έρχονται τα καλύτερα, σωστά;

Οι απρόσμενες βραδιές με τους φίλους στο σπίτι, για μένα, είναι ότι καλύτερο: περνάς ευχάριστα και γεμίζεις τις μπαταρίες σου. Ναι, ακόμα και μέσα στην βδομάδα τις χρειαζόμαστε για να χαρίσουμε στιγμές απόλαυσης στον εαυτό μας συντροφιά με τους καλύτερους μας φίλους.

Την επόμενη φορά που θα σε πάρουν τηλέφωνο για να βρεθείτε ξαφνικά στο σπίτι σου, μην αρνηθείς! Το δικό μου σπίτι είναι πάντα ανοιχτό για τους φίλους μας, ακόμα και τώρα που έχουμε μωρό.

Και αν το θέμα σου είναι πως δεν έχεις μαγειρέψει δε χρειάζεται να ανησυχείς καθόλου μιας κι σου έχω την τέλεια λύση: την ιδανική ποικιλία που θα σε βγάλει super μαγείρισσα.

Την συγκεκριμένη πιατέλα, την εμπνεύστηκα, ένα καλοκαιρινό βράδυ που ο άντρας μου είχε καλέσει «ξαφνικά» τους φίλους του στο σπίτι κι εγώ δεν είχα μαγειρέψει τίποτα. Η ώρα ήταν περασμένη και τα delivery δεν εξυπηρετούσαν οπότε βρήκα τη λύση για να συνοδεύσουμε το κρασί μας.

Άνοιξα το ψυγείο και ετοίμασα μια πιατέλα με ότι είχα διαθέσιμο: φρούτα, γραβιέρα, αλλαντικά κι ελιές. Το γευστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε με βραστά αυγά. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ νόστιμο και με τους φίλους μου να λένε πως δεν έπρεπε να είχα ετοιμάσει όλα αυτά τα πράγματα.

Στη πραγματικότητα δεν είχα ασχοληθεί ούτε δέκα λεπτά. Έβγαλα μια καλή πιατέλα και τη γέμισα με υλικά που είχα στο ψυγείο μου. Αν θέλεις, εσύ, μπορείς να προσθέσεις επιπλέον ψωμί, ξηρούς καρπούς –έχω πάντα αμύγδαλα κι σταφίδες-, αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα.

Όλα αυτά με την συνοδεία ενός καλού κρασιού και θα περάσετε σίγουρα καταπληκτικά.