Η επιδερμίδα μας πρέπει να είναι λαμπερή και ενυδατωμένη από το πρωί μέχρι το βράδυ. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να φροντίζουμε και να περιποιούμαστε σχολαστικά το πρόσωπο μας.

Μέσα από το άρθρο θα σου δώσω tips για την σωστή σειρά που πρέπει να ακολουθείς στο πρόσωπο, την ημέρα, για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος, αλλά αν ακολουθήσεις πιστά αυτή την μικρή ιεροτελεστία η επιδερμίδα σου θα είναι πάντα λαμπερή.

Πρώτο βήμα: Σωστός καθαρισμός

Θεωρώ δεδομένο πως κάθε βράδυ αφαιρείς το μακιγιάζ από το πρόσωπο σου. Με καθαρισμό, λοιπόν, θα ξεκινήσεις την ημέρα σου. Τυχόν υπολείμματα που είχαν απομείνει θα φύγουν εντελώς. Έχοντας μια καθαρή βάση μπορείς να ξεκινήσεις τον καθαρισμό σου. Ανάλογα την επιδερμίδα σου αποφάσισε τι σου ταιριάζει: λοσιόν καθαρισμού ή σαπούνι. Προσωπικά προτιμώ το σαπούνι γιατί καθαρίζει καλύτερα τους δικούς μου πόρους και νιώθω πως έτσι αναπνέει η επιδερμίδα μου καλύτερα.

Δεύτερο βήμα: Κρέμα ματιών 

Μετά τον –καλό- καθαρισμό σειρά έχει να εφαρμόσεις την κρέμα ματιών. Γύρω από τα μάτια μας αρκετά πιο ευαίσθητη για αυτό χρειάζεται την κρέμα. Επίσης βοηθάει στο να λειώνονται οι ρυτίδες έκφρασης αλλά και οι ρυτίδες γήρανσης.

Τρίτο βήμα: Serum

Το serum είναι ο ορός που προστατεύει το δέρμα μας, ιδιαίτερα στις εναλλαγές της θερμοκρασίας. Το εφαρμόζεις στο πρόσωπο και το λαιμό. Ο ορός είναι ότι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στην επιδερμίδας μας. Μάλιστα, οι beauty expert τονίζουν πως πρέπει να ποντάρουμε σε ένα καλό serum για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και να είναι ο χρόνος σύμμαχος μας.

Τέταρτο βήμα: Ενυδατική κρέμα

Αφού έχεις κάνει όλα τα παραπάνω βήματα, σειρά έχει να βάλεις την ενυδατική σου κρέμα. Θα σε συμβουλεύσω να έχει αντηλιακή προστασία και να την χρησιμοποιείς όλες τις εποχές του χρόνου. Στις μεσογειακές χώρες δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούμε χωρίς αντηλιακή προστασία. Την ενυδατική σου κρέμνα θα την επιλέξεις με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου