Το spa είναι ο καλύτερος τρόπος να προσφέρεις ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό σου. Έπειτα από μια βδομάδα γεμάτη υποχρεώσεις, αξίζει να απολαύσεις ένα σπιτικό spa για να χαλαρώσεις, να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Κι όλα αυτά;; Χωρίς να ξοδέψεις χρήματα!

Η αίσθηση πως έχεις κάνει κάτι εποικοδομητικό για το σώμα σου και έχεις βρει τρόπο να χαλαρώνεις θα σου δώσει πολύ εσωτερική δύναμη.

Ακολούθησε τα παρακάτω tips και είμαι σίγουρη πως θα δεις άμεσα τα ευεργετικά αποτελέσματα:

  • Βάλε κεράκια σε όλο το μπάνιο. Προτίμησε να σβήσεις τον φωτισμό και να ανάψεις πολλά κεριά σε διάφορα σημεία του μπάνιου σου. Θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις ακόμη περισσότερο και να αφεθείς στη μαγεία της στιγμής. Εμένα μου αρέσουν περισσότερο τα κεριά με άρωμα λεβάντας ή βανίλια.
  • Επίλεξε κλασσική μουσική. Η όλη ατμόσφαιρα απαιτεί μια χαλαρωτική μουσική για να αναζωογονηθεί εκτός από το σώμα και το μυαλό μας. Φυσικά εσύ μπορεί να επιλέξεις κάποιο άλλο είδος μουσικής, όμως φρόντισε να είναι αρμονική με την ατμόσφαιρα που έχεις δημιουργήσει.
  • Γέμισε την μπανιέρα σου. Άνοιξε το ζεστό νερό να τρέξει και ρίξε μέσα αιθέρια έλαια και άλατα που θα σε χαλαρώσουν περισσότερο.
  • Κάνε μάσκα προσώπου. Μέσα στο νερό έχεις το χρόνο να ασχοληθείς και με το πρόσωπο σου. Επίλεξε μια μάσκα ομορφιάς για να ενυδατώσεις το δέρμα σου. Εγώ προτιμώ μάσκα με μέλι ή αγγούρι αν θέλω μια αίσθησης δροσιάς. Φυσικά, μπορείς να έχεις ετοιμάσει μια σπιτική μάσκα ομορφιάς και να την κάνεις (έχω άρθρα με σπιτικές μάσκες που χρειάζεσαι μόνο 2 υλικά).
  • Κάνε απολέπιση στο σώμα σου. Τα νεκρά κύτταρα πρέπει να απομακρυνθούν κι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνεις. Έπειτα το δέρμα σου θα είναι πιο βελούδινο και θα μείνει περισσότερο η κρέμα σώματος.
  • Διάλεξε το αγαπημένο σου αφρόλουτρο. Αφού απόλαυσες την όλη διαδικασία έφτασε η στιγμή για βγεις από το μπάνιο. Επίλεξε το αγαπημένο σου αφρόλουτρο για να ξεπλυθείς χαρίζοντας σου μια αίσθηση ευεξίας.
  • Βάλε –μπόλικη- ενυδατική κρέμα. Το δέρμα σου είναι καθαρό και φρόντισε να εφαρμόσεις μπόλικη ενυδατική κρέμα σε όλα τα σημεία του σώματος σου –ακόμα και στις πατούσες.

Για να απολαύσεις με το παραπάνω το σπιτικό spa φρόντισε να μην έχεις σκέψεις και να απομακρύνεις το κινητό σου. Αυτή είναι μια ιερή ώρα που αφιερώνεις αποκλειστικά στο εαυτό σου. Μέσα στην ημέρα περνάς αρκετή ώρα με το κινητό στο χέρι, αλλά δεν έχεις πάντα χρόνο για spa. Αν ακολουθήσεις τα βήματα θα δεις πως βγαίνοντας θα είσαι διαφορετικός άνθρωπος και θα έχεις ηρεμήσει πολύ. Εκτός από την επιδερμίδα σου θα έχεις ξεκουράσει και το μυαλό σου.

 

Καλή απόλαυση!