Όλη τη βδομάδα, από το πρωί ως το βράδυ, τρέχεις να προλάβεις να κάνεις κάθε δουλειά και να ικανοποιήσεις όλους τους ρόλους σου: του γονέα, του συντρόφου, του υπαλλήλου κ.α . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ευχαριστιέσαι πολλά πράγματα όπως για παράδειγμα το φαγητό σου.

Παρατηρώντας τους ανθρώπους και τους συναδέρφους μου, διαπίστωσα πως οι περισσότεροι αντί να κάνουν ένα lunch break τρώνε πάνω από τον υπολογιστή τους. Όμως, σ αυτό το θέμα θα επανέλθω σύντομα με νέο άρθρο.

Για την ώρα θα ασχοληθώ με το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας: το πρωινό. Ξέρω πως έχω γράψει αρκετά άρθρα για το πρωινό και θα συνεχίσω να επιμένω. Μέσα στη βδομάδα ίσως και να μην το απολαμβάνεις (έχω άρθρο με γρήγορα πρωινά για τις εργάσιμες ημέρες) και πολλές φορές ή μάλλον τις περισσότερες φεύγεις από το σπίτι πίνοντας καφέ και έχοντας το στομάχι σου άδειο.

Τα σαββατοκύριακα, όμως, που δεν έχεις την πίεση του χρόνου είναι μια τέλεια ευκαιρία να απολαμβάνεις το πρωινό σου –ακόμα και στο κρεβάτι σου. Σήκω από το κρεβάτι σου, κάνε ντουζ, βάλε μουσική και ετοίμασε το πρωινό είτε για σένα (αν είσαι single) είτε για την οικογένεια σου. Φτιάξε κρέπες, τοστ, χυμό, καφέ, μια πιατέλα με φρούτα και έχεις ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Το φαγητό φέρνει κοντά την οικογένεια και με αυτό τον τρόπο θα μάθεις στα παιδιά σου να τρέφονται σωστά. Γιατί τα παιδιά δεν ακούνε τι τους λες κοιτάνε, κυρίως, τι κάνει ο γονιός που τον θεωρούν πρότυπο τους.

Σε λίγο που η θερμοκρασία θα ανέβει θα είναι υπέροχο να ετοιμάζεις το πρωινό και να το απολαμβάνεις με την οικογένεια σου στο μπαλκόνι του σπιτιού σας. Επίσης, μπορείς να προσκαλέσεις και ένα φίλο του παιδιού να μοιραστείτε όλοι μαζί αυτή την πολυτέλεια που έχουμε μέσα στο σαββατοκύριακο.

Ελπίζω σύντομα αυτή η πολυτέλεια να γίνει η αγαπημένη σου «ρουτίνα» κάθε Σάββατο και Κυριακή!