Το αγγούρι έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες και χρησιμοποιώντας το σωστά αποτελεί το καλύτερο γιατρικό.

Έχω ακούσει πολλές παλαιότερες γυναίκες που έλεγαν πως όταν ήθελαν να ξεκουράσουν τα μάτια τους γιατί ήταν πρησμένα ή είχαν μαύρους κύκλους έκοβαν δύο φέτες αγγούρι και τις έβαζαν πάνω στα μάτια.

Προσωπικά, περνάω πολύ χρόνο μέσα στην ημέρα μου μπροστά στον υπολογιστή και το καθημερινό μου πρόγραμμα είναι γεμάτο υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να μην κοιμάμαι πολλές ώρες. Το μυστικό μου;

Γυρίζοντας στο σπίτι βάζω δύο φέτες αγγουριού στα μάτια μου για δέκα λεπτά και τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά. Έπειτα τα μάτια δεν είναι πρησμένα, ενώ δείχνουν πιο ξεκούραστα.

Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν πολλές μάσκες στο εμπόριο με κύριο συστατικό το αγγούρι, καθώς ενεργοποιούν το κολλαγόνο στο δέρμα,  ενώ ο χυμός από το αγγούρι είναι κατάλληλος για τον πυρετό των παιδιών.

Μια καταπληκτική μάσκα για ξηρό δέρμα είναι να ανακατέψεις χυμό από μισό αγγούρι μαζί με 3 κουταλιές νιφάδες βρώμης και να απλώσεις το μείγμα για 15 λεπτά στο πρόσωπο σου.

Φυσικά μπορείς να ξυπνήσεις το πρωί και να βάλεις δύο φέτες αγγούρι στα μάτια για να δείχνουν ξεκούραστα την υπόλοιπη ημέρα.