H Τζίνα  και ο Τζέιμς έχουν έναν υπέροχο γάμο. Μετά από ένα ατύχημα που της κόστισε τους γονείς αλλά και την όρασή της, εκείνη εξαρτάται ολοκληρωτικά από τον άντρα της, μια εξάρτηση που φαίνεται πως τους κρατάει σταθερή την παθιασμένη σχέση τους. Εκείνη βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια του Τζέιμς που της περιγράφει κάθε τι από την καθημερινή ζωή. Παρά το πρόβλημά της, οι δυο τους απολαμβάνουν μια έντονη καθημερινότητα στην Μπανγκόκ, όπου εκείνος δουλεύει και η Τζίνα εξερευνά τη ζωή σε μια ξένη χώρα.  Όλα κυλούν όμορφα, μέχρι τη στιγμή που η Τζίνα αποκτά ξανά την όρασή της κι αρχίζει να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα δικά της μάτια, κάτι που θα τη φέρει αντιμέτωπη με μια νέα, πιο «σκοτεινή» πραγματικότητα…

Γυρίσματα στη Μπανγκόκ

Μετά τα πολύ επιτυχημένα «Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ», «Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ» και «Ο Χορός των Τεράτων», ο Μαρκ Φόρστερ επιστρέφει στις ανεξάρτητες ρίζες του με το δυνατό ερωτικό δράμα «Μόνο Εσένα Βλέπω». Η ιδέα για τη συγκεκριμένη ταινία στριφογύριζε από καιρό στο μυαλό του. «Πώς θα ήταν αν κάποιος έχανε την όρασή του, μετά την αποκτούσε πίσω και στο μεσοδιάστημα ζούσε μια πραγματικότητα που συνέθετε μέσω της μνήμης, του ήχου και της φαντασίας;», αναρωτιόταν.

Αφού κατέγραψε μερικές ιδέες, ο Φόρστερ ένωσε τις δυνάμεις του με τον σεναριογράφο της σειράς του BBC «Hits and Miss», Σον Κόνγουεϊ, και τους παραγωγούς Κρεγκ Μπαουμγκάρτεν, Μάικλ Σέλμπι και Τζίλιαν Κούγκλερ. «Τα γυρίσματα της ταινίας ήταν προγραμματισμένα για τη Νέα Υόρκη. Μου έδωσε το σενάριο και του είπα ‘’Λοιπόν, είναι ένα υπέροχο σενάριο και μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία. Όμως εγώ γυρίζω τις ταινίες μου στην Μπανγκόκ», αναφέρει ο Μπαουμγκάρτεν.

Ο Φόρστερ λάτρεψε την ιδέα ενός εξωτικού προορισμού για το σκηνικό της ταινίας του. «Θα ήταν καλύτερα σε μια εξωτική πόλη, όπου η γλώσσα και η κουλτούρα θα ήταν στοιχεία εντελώς ξένα για το πρωταγωνιστικό ζευγάρι». Έτσι, σκηνοθέτης, παραγωγοί και μερικοί ακόμα άνθρωποι ξεκίνησαν για την Μπανγκόγκ, την οποία και λάτρεψαν. «Είναι μια πανέμορφη και απίστευτα ενδιαφέρουσα πόλη –σχεδόν το μέλλον του κόσμου, όσον αφορά τη μίξη πολιτισμών και το κοινωνικοοικονομικό χάσμα μεταξύ Ευρωπαίων και Ασιατών. Πραγματικά απίθανο μέρος!» προσθέτει ο Μπαουμγκάρτεν.

Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκησαν 11 εβδομάδες. Εκτός από την Μπανγκόκ, η ταινία έχει εικόνες και από το πανέμορφο Πουκέτ, ενώ γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν και σε περιοχές της Ισπανίας όπως η Βαρκελώνη, η Μπουνόλ και η Βαλένθια.

«Από πλευράς σεναρίου, είναι πραγματικά πολύ σημαντικό το ότι η ταινία γυρίστηκε στην Ταϊλάνδη, καθώς η Τζίνα μεταφέρεται μακριά από όλα όσα της είναι γνώριμα», σχολιάζει η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Μπλέικ Λάιβλι. «Δεν έχει τους γονείς της και η αδερφή της είναι μακριά. Δεν έχει όραση, δεν γνωρίζει την πόλη και δεν μιλά τη γλώσσα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ιστορία, καθώς το μόνο που έχει είναι ο Τζέιμς».

Πρωταγωνιστούν: Μπλέικ Λάιβλι, Τζέισον Κλαρκ, Ντάνι Χιούστον, Άνα Ο’ Ράιλι