Το cheesecake είναι το αγαπημένο μου γλυκό. Δεν το βαριέμαι ποτέ! Ειδικά το καλοκαίρι απολαμβάνω να το τρώω το απόγευμα στη βεράντα του εξοχικού μου. Μάλιστα, τις φορές που φωνάζω τις φίλες μου στο σπίτι για τσάι μας συνοδεύει πάντα αυτή η γλυκιά απόλαυση.

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο επιδόρπιο δεν το λες πολύ «γλυκό» και μάλλον για αυτό το λόγο το προτιμώ. Δεν είμαι φαν των γλυκών, ποτέ δεν ήμουν κι έτσι το cheesecake και η τάρτα λεμόνι έχουν κερδίσει τον ουρανίσκο μου.

Θεωρείται αρκετά εύκολη συνταγή, αλλά πολλές φορές το έχω δοκιμάσει έξω κι έχω απογοητευτεί. Έπειτα από μια έρευνα που έκανα κατέληξα πως λίγα είναι τα μαγαζιά που φτιάχνουν ένα απολαυστικό cheesecake.

Η συνταγή που θα διαβάσεις πιο κάτω είναι από τους μοναχούς του Αγίου Όρους και σου προτείνω να τη δοκιμάσεις το συντομότερο. Εξάλλου, η μοναστηριακή κουζίνα είναι πολύ ιδιαίτερη και εκλεκτή.

Λοιπόν, ετοίμασε αυτό το φανταστικό γλυκό και κάλεσε τις φίλες σου ή την παρέα των παιδιών σου να το δοκιμάσουν. Αν έχεις σκοπό μέσα στο σαββατοκύριακο να συγκεντρώσεις την οικογένεια για φαγητό, ολοκλήρωσε το γεύμα με το cheesecake.

Υλικά

2 πακέτα μπισκότα πτι – μπερ
2 κουτιά τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
200γρ γάλα ζαχαρούχο Βλάχας
1 φλυτζάνι βιτάμ
½ κιλού μαρμελάδα βύσσινο ( ή όποια άλλη προτιμάτε)
1 κουταλάκι κορν –φλάουερ
Λίγο κονιάκ
Φυσικό χυμό μισού λεμονιού
Φρουί γλασσέ διάφορα

Εκτέλεση

Λιώνουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα καβουρδίζουμε με το βιτάμ. Με το μείγμα στρώνουμε τη βάση στρογγυλής πιατέλας.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα αρχικά και προσθέτουμε σιγά – σιγά το ζαχαρούχο γάλα και το χυμό λεμονιού. Απλώνουμε το υλικό πάνω στη βάση από τα μπισκότα.
Σε κατσαρόλα ζεστένουμε τη μαρμελάδα μέχρι να λιώσει. Διαλύουμε το κορν – φλάουερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνουμε στη μαρμελάδα. Κρυώνουμε το μείγμα και το στρώνουμε πάνω από την κρέμα και στολίζουμε.

Καλή επιτυχία!