Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως δεν είμαι λάτρης των γλυκών πειρασμών, αλλά το συγκεκριμένο γλυκό μου αρέσει ιδιαίτερα. Γιατί είναι δροσερό, δεν σε βαραίνει τόσο πολύ και γίνεται σχετικά εύκολα.

Αν έχεις τραπέζι, ή θέλεις να φτιάξεις ένα σπιτικό γλυκό για την οικογένεια σου κάνε την παρακάτω συνταγή.

 

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
1/2 λίτρο γάλα
100γρ. ζάχαρη
60γρ. κορν φλαουρ
2 αυγά
μια πρέζα αλάτι
μια πρέζα ξύσμα λεμονιού
20γρ. βούτυρο

λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
ζάχαρη άχνη

500ml φυτική κρέμα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε κόβοντας την σφολιάτα σε ίσα μέρη-επίλεξε το μέγεθος που προτιμάς για το μιλφέιγ σου και έπειτα κάνε πολλές τρύπες με το πιρούνι.
Σε ένα ταψί βάζεις λαδόκολλα και ρίχνεις την άχνη από την μια πλευρά στην σφολιάτα και πασπαλίζεις με ζάχαρη και από την άλλη πλευρά.
Αυτό θα το ψήσεις στους 190 για 17 λεπτά.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το κορν φλαουρ, την ζάχαρη και την βανίλια και ανακατεύουμε. Έπειτα, προσθέτουμε τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει χυλός. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Πριν  αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε σιγά- σιγά και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζεις να ανακατεύεις
συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζεις από την φωτιά και προσθέτεις το βούτυρο –το ανακατεύεις πολύ καλά.
Τώρα αφήνεις την κρέμα να κρυώσει

Για την σαντιγί

Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3κσ ζάχαρη άχνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις κρυώσει παίρνουμε 3 μεγάλες κουταλιές της σούπας σαντιγί και την βάζουμε στην κρέμα μας. Με το μιξεράκι θα χτυπήσουμε το μείγμα ώστε η κρέμα να γίνει πιο «αφράτη».
Έπειτα προχωράμε στην συναρμολόγηση του μιλφέιγ. Αν τα φύλλα της σφολιάτας είναι πολύ φουσκωμένα μπορείτε να αφαιρέσετε λιγάκι από την μια πλευρά να κάνετε λίγο πιο λεπτό το φύλλο.
Όσα κομματάκια βγάλεις μπορείς να τρίψεις για να τα βάλεις πάνω από την σαντιγί, ενώ τα πασπαλίζεις με  ζάχαρη άχνη.