Από την Αγγελική Σαραντίδου

 

Υλικά (για 12-15 κομμάτια)

  • 1/2 κιλό Σπανάκι
  • 1 Αυγό
  • 200 γραμ. Φέτα ή Πικάντικη Γραβιέρα
  • 2 χούφτες Σιμιγδάλι Λεπτό
  • Φρέσκα Κρεμμυδάκια
  • Άνηθος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
  • Λάδι
  • 6 Χωριάτικο Φύλλο

 

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, θρυμματίζουμε τη φέτα ή εναλλακτικά τρίβουμε τη γραβιέρα και τα βάζουμε σε μία λεκάνη.
  2. Προσθέτουμε το αυγό, τον άνηθο, το σιμιγδάλι και το αλατοπίπερο.
  3. Πλένουμε καλά το σπανάκι, το στεγνώνουμε και το βάζουμε στη λεκάνη.
  4. Ρίχνουμε λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
  5. Αλείφουμε το πυρέξ με λάδι και τοποθετούμε 3 φύλλα κάτω (όπως τα τοποθετούμε ένα ένα, ρίχνουμε λίγο λάδι σε κάθε φύλλο και το απλώνουμε να πάει παντού).
  6. Προσθέτουμε το υλικό και βάζουμε 2 φύλλα από πάνω (ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι σε κάθε φύλλο και το απλώνουμε να πάει παντού).
  7. Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια με το μαχαίρι, κόβουμε το φύλλο που περισσεύει στο πυρέξ στα πλαϊνά και το στρίβουμε προς τα μέσα.
  8. Θερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, ρυθμίζοντας τον για ψήσιμο πρώτα κάτω (για 30 λεπτά) και έπειτα για ψήσιμο πάνω/κάτω (άλλα 30 λεπτά).

 

TIP: Ανά διαστήματα ρίχνουμε λίγο λάδι στα φύλλα για να διατηρηθούν τραγανά.