Κυριακή 13 Μαΐου, η Γιορτή της Μητέρας. Όπως κάθε χρόνο, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, είναι μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη μέρα μιας και οι μαμάδες γιορτάζουν κι έχουν την τιμητική τους.

Δεν ανήκω στη κατηγορία των ανθρώπων που πιστεύουν σ αυτού του είδους τις γιορτές. Ακόμα και αν πρόκειται για ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή μας, τη μαμά μας.

Την ίδια γνώμη εξακολουθώ να έχω και τώρα που έγινα μαμά. Δεν ξέρω αν μεγαλώνοντας αυτή την ημέρα θα θέλω λουλούδια από το γιο μου. Αναμφισβήτητα, θα προτιμήσω να έχω μια σχέση που να εκδηλώνουμε καθημερινά τα συναισθήματα μας –όσο κοινότυπη και να είναι η άποψη μου.

Όμως, με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας έχω να σου προτείνω κάποιες δραστηριότητες που μπορείς να τις απολαμβάνεις με την μαμά σου. Κι πίστεψε με θα είναι το ομορφότερο δώρο καθώς θα έχει διάρκεια όλες τις ημέρες του χρόνου.

Σήμερα μαζί με τα λουλούδια, τα σοκολατάκια, τις κάρτες, οτιδήποτε αγοράσεις για την μαμά σου, πρότεινε μερικές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε παρέα –κι σίγουρα θα πάρει μεγάλη χαρά.

Οι δικές μου προτάσεις:

  • Απολαύστε μαζί μασάζ –μπορείτε να το κάνετε μία φορά το μήνα. Πλέον στα περισσότερα κέντρα ευεξίας μπορείτε να κλείσετε διπλό ραντεβού για μασάζ, κάντο παρέα με την μαμά σου.
  • Πηγαίνετε μαζί να κάνετε μαζί νύχια και μαλλιά –κλείσε νωρίτερα ραντεβού για δύο και είναι το τέλειο μέρος να πείτε τα νέα σας και να κάνετε κους- κους.
  • Φαγητό για δύο –έστω μία φορά το μήνα κλείσε ραντεβού για φαγητό μαζί με την μαμά σου.
  • Ταξιδέψτε παρέα –έστω μία φορά το χρόνο φρόντισε να πας διακοπές με την μαμά σου, ακόμα και για weekend. Επίλεξε ένα μέρος που σας αρέσει κι εξερευνήστε το παρέα.
  • Δείτε θέατρο ή σινεμά –γιατί όχι να απολαύσετε το αγαπημένο σας έργο μαζί με την μαμά, θυμάστε όπως συνέβαινε πριν ενηλικιωθούμε.
  • Γραφτείτε μαζί pilates –ή σε όποια άλλη δραστηριότητα σας αρέσει. Αν η μαμά σου δεν έχει δοκιμάσει ποτέ, να η ευκαιρία να κάνει κάτι διαφορετικό.
  • Μαγειρέψτε μαζί –πήγαινε σπίτι σου, ή κάλεσε την στο δικό σου γέμισε δύο ποτήρια με κρασί κι φτιάξτε μαζί μια μακαρονάδα, εξάλλου η κίνηση μετράει.

Ότι και να κάνεις, θυμήσου να απολαμβάνεις πράγματα με την μαμά σου γιατί αυτό θα είναι για εκείνη το μεγαλύτερο δώρο.

 

Happy Mothers Day!!!