Ζωή σε πόλεμο/ Λένα Μαντά

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Κεντρικό πρόσωπο η Φραντζέσκα, η κόρη της Αθηνάς. Η πολυδιάστατη πένα της συγγραφέα ξετυλίγει την ιστορία της ηρωίδας, τις επιλογές της και την σχέση με την μητέρα της για δεκαεννιά χρόνια που έμεναν μαζί. Η μητέρα της ήταν σε πόλεμο με όλους: με την κόρη, τους φίλους της, τους δικούς της αλλά και με την ίδια τη ζωή της. Λόγια που δεν ειπώθηκαν, παραλείψεις, πράξεις που πλήγωσαν, χαμένες αγκαλιές και δάκρυα. Όλα μέσα σε τούτες τις σελίδες, που εκτός από βιογραφία έγιναν κι ένα επίπονο ταξίδι στο χθες…

 

Μυρωδιά από σανίδι / Κώστας Κρομμύδας

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ. Στην Αθήνα του ’40, ένας έρωτας γεννιέται στο σανίδι, όταν η Δωδέκατη Nύχτα ενώνει τον Νικόλα και τη Λυδία στη σκηνή και τη ζωή. Ένας έρωτας που θα κρατήσει δεκαετίες, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά και με πτυχές που μένουν κρυφές, μέχρι τη μέρα που ο Νικόλας αποφασίζει να αποκαλύψει στη Μάρω τα κρυμμένα μυστικά.
Μια ζωή σαν θέατρο, γεμάτη ένταση, πάθος και δημιουργία, συνδέει τους δύο πρωταγωνιστές μέχρι την τελική αυλαία. Μια ζωή όπου «Όλος ο κόσμος είναι μια σκηνή. Κι όλοι οι άντρες κι οι γυναίκες είν’ απλώς ηθοποιοί». Μια ζωή γεμάτη μυρωδιά από σανίδι.

Ένα φιλί για καληνύχτα/ Tessa Dare

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ELXIS. Η Ιζόλδη Οφηλία Γκουντνάιτ, κόρη διάσημου συγγραφέα, μεγάλωσε με παραμύθια για γενναίους ιππότες πάνω σε λευκά άλογα. Ποτέ δεν αμφέβαλε πως και η ίδια θα ζούσε κάποια στιγμή τον απόλυτο έρωτα· έναν έρωτα για τον οποίο μια μέρα οι τροβαδούροι θα έγραφαν υπέροχες μελωδίες.  Παρ’ όλα αυτά, όσο μεγάλωνε, η Ίζι διέγραφε μία μία τις φαντασιοπληξίες της. Πλέον έχει χάσει κάθε ελπίδα ότι θα ζήσει τον απόλυτο έρωτα, και είναι έτοιμη να συμβιβαστεί ακόμα και με μια κατάσταση που ξέρει ότι θα την κάνει δυστυχισμένη. Γιατί, ποια ιστορία με καλό τέλος έχει απομείνει για μια εικοσιεξάχρονη, πάμφτωχη γυναίκα, που δεν την έχουν φιλήσει ούτε μία φορά στη ζωή της;
Ένας γάμος και δέκα χωρισμοί/ Μαίρη Λαμπαδίτη

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ. Λίγο πριν κλείσει το κανάλι ο διευθυντής έκανε κοντινά πλάνα και ζουμ σε όλους τους συνεργάτες του. Υπήρχε μια διάχυτη συγκίνηση, μια νοσταλγία για τις καλές μέρες, για τις πολιτικές αναλύσεις του μεσημεριού, για τις πλάκες και για τα πειράγματα ιδίως τις Κυριακές που είχε ντέρμπι. Είναι η ιστορία μιας παρέας δημοσιογράφων που μοιράστηκαν ρεπορτάζ, πολιτικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις, έρωτες, γάμους, διαζύγια και θανάτους. Μια γυναικοπαρέα που ανταλλάσσει σκέψεις και e-mail για άνδρες και χαμένες αγάπες.