Όλα τα κορίτσια αγαπάμε πολύ τα κραγιόν και δεν λείπουν ποτέ από την τσάντα μας. Ακόμα και όταν είσαι εντελώς άβαφη και βάλεις κραγιόν στα χείλη σου φαίνεσαι σαν να έχεις βαφτεί.

Παλαιότερα αντιμετώπιζα ένα μεγάλο θέμα με το κραγιόν μου. Πριν φύγω από το σπίτι έβαζα, αλλά ορισμένες φορές μέχρι να φτάσω στον προορισμό μου είχε εξαφανιστεί. Ή είχε μείνει πολύ λίγο.

Ψάχνοντας συνεντεύξεις κορυφαίων make up artist του εξωτερικού βρήκα κάποια tips για να σταθεροποιείται το κραγιόν μου στα χείλη χωρίς να φεύγει εύκολα.

Ποια είναι αυτά τα super tips;

  • Το σημαντικότερο βήμα είναι να κάνεις τακτικά scrub στα χείλη σου. Εγώ προτιμώ να κάνω με υλικά που έχω στην κουζίνα μου. Αναμειγνύω καστανή ζάχαρη, λάδι καρύδας και μέλι και το εφαρμόζω στα χείλη μου για 10 λεπτά περίπου. Έπειτα ξεπλένω με χλιαρό νερό. Για να μην φτιάχνω κάθε φορά το μείγμα –το χειμώνα ειδικά κάνω κάθε βδομάδα scrub χειλιών- κάνω περισσότερο και το αφήνω μέσα σε βαζάκι μιας και δεν παθαίνει απολύτως τίποτα.
  • Πριν ξεκινήσεις να βάλεις το κραγιόν σου φρόντισε να εφαρμόσεις concealer ή όποια βάση προτιμάς για το μακιγιάζ σου. Με αυτόν τον τρόπο το κραγιόν θα «κολλήσει» καλύτερα στα χείλη και δεν θα βγαίνει τόσο εύκολα, όπως πριν.
  • Ένα απαραίτητο προϊόν είναι το μολύβι χειλιών. Μπορείς να μην το βάλεις μόνο στο περίγραμμα, αλλά να γεμίσεις τα χείλη σου όπως κάνεις με το κραγιόν σου.

 

  • Ο καλύτερος τρόπος να απλώσεις το κραγιόν σου είναι το πινέλο. Γιατί το εφαρμόζεις ομοιόμορφα και δεν βάζεις περιττή ποσότητα που ούτε ή άλλος δεν είναι ότι καλύτερο.

 

  • Ολοκληρώνοντας βάλε λίγη πούδρα πάνω στα χείλη και έπειτα κραγιόν.

 

Αν δεν φοράς καθόλου κραγιόν, φρόντισε να βάζεις έστω κι λίγο lip gloss για να είναι φρέσκια και δροσερά τα χείλη σου. Ότι και να φοράς σημασία έχει να μην παραλείπεις το scrub και την ενυδάτωση τους ώστε τα χείλη σου να μην σκάνε. Χειμώνα- καλοκαίρι πρέπει να τα προστατεύουμε από τις καιρικές συνθήκες.