Ο Μάιος μας αποχαιρετά κινηματογραφικά με δύο εξαιρετικές ταινίες που έχουν αποσπάσει θετικές κριτικές.

Μετά την καταιγίδα

Μετά το χτύπημα του πιο φονικού τυφώνα στην ιστορία του Ειρηνικού ωκεανού, η Τάμι ξυπνά στη μέση της θάλασσας για να βρει τον αρραβωνιαστικό της άσχημα τραυματισμένο και το ιστιοφόρο τους κατεστραμμένο. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επικοινωνήσει με κάποιον ή να βγει από τον ωκεανό, καθώς το πλησιέστερο λιμάνι είναι 1.500 μίλια μακριά. Με τον χρόνο να την κυνηγά και τις μνήμες του δυστυχήματος να δυναμώνουν, η Τάμι πρέπει να βρει γρήγορα ένα τρόπο για να σώσει τον εαυτό της και τον άνδρα που αγαπά. Μια αληθινή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και το ένστικτο της επιβίωσης, με την υπογραφή του Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ, σκηνοθέτη της συναρπαστικής περιπέτειας «Έβερεστ».

Γυρίζοντας σε πραγματικές συνθήκες

Το «Μετά την Καταιγίδα» γυρίστηκε σε 49 μέρες, κυρίως στα νησιά Φίτζι και δευτερευόντως στη Νέα Ζηλανδία. Για να αποδώσει με ακρίβεια τις δύσκολες συνθήκες που βίωσε το ζευγάρι, ο «Βίκινγκ» -όπως τον αποκαλεί ο Κλάφλιν- Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ γύρισε το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας με κάμερα, σε ιστιοφόρο μέσα στη θάλασσα. Η προετοιμασία των ηθοποιών ήταν μεγάλη προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες των γυρισμάτων. Εκτός από τα εξαντλητικά γυρίσματα στη θάλασσα, οι ηθοποιοί χρειάστηκε να κάνουν πεζοπορία, να σκαρφαλώσουν σε ψηλά βράχια, να πηδήξουν από αυτά μέσα σε ποτάμι και, γενικώς, να γίνουν ένα με τη φύση προκειμένου να επιτύχουν το όραμα της αυθεντικότητας, που επιθυμούσε ο σκηνοθέτης.

Πρωταγωνιστούν: Σέιλιν Γούντλεϊ, Σαμ Κλάφλιν, Τζέφρι Τόμας

 

Tully

Η Μάρλο, μια παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά, είναι έγκυος στο τρίτο, και με μισή καρδιά δέχεται το καλοπροαίρετο δώρο του αδελφού της για «νυχτερινή νταντά», με την ελπίδα να ελαττώσει λίγο το στρες της καθημερινότητας της. Η «νυχτερινή νταντά» Τάλι έχει τη μορφή μιας όμορφης, ανεξάρτητης φοιτήτριας που θα τη βοηθήσει όχι μόνο να βρει περισσότερο χρόνο να ξεκουραστεί, αλλά και να αλλάξει εντελώς τη ζωή της με τον πιο απρόσμενο τρόπο.

Πρωταγωνιστούν: Σαρλίζ Θερόν, Μακένζι Ντέιβις, Ρον Λίβινγκστον, Μαρκ Ντουπλάς