Στο χώρο της εργασίας μας περνάμε πολλές ώρες. Για αυτό το λόγο το γραφείο σου πρέπει να έχει τις δικές σου πινελιές για να είναι ένας χώρος φιλόξενος που θα σε εμπνέει να γίνεις πιο δημιουργικός.

Γνωρίζω πολύ καλά πως δεν είναι πάντα στο χέρι μας να επιλέγουμε το γραφείο που μας αρέσει, αλλά σίγουρα μπορούμε να το φτιάξουμε όπως μας αρέσει. Χρειάζεται φαντασία και να ρίξεις μια ματιά στο διαδίκτυο ώστε να βρεις σχέδια που σου ταιριάζουν και μπορείς να τα αντιγράψεις.

Ακόμα και αν το γραφείο σου είναι σε ενιαίο χώρο ή το μοιράζεσαι με συνάδερφο σου πάντα υπάρχει τρόπος για να «δημιουργήσεις» το δικό σου χώρο που θα φέρει την υπογραφή σου.

Φυσικά όλο αυτό θα έχει θετικό πρόσημο στην απόδοση σου στη δουλειά μιας και θα έχεις περισσότερη (καλή) ενέργεια και θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο αποδοτικός.

Οι προτάσεις μου για τη διακόσμηση του γραφείο σου:

  • Βάζο με λουλούδια: Βλέποντας τα σου φτιάχνουν τη διάθεση –ιδιαίτερα αν έχεις έντονα χρώματα-, και ο χώρος έχει ωραίες μυρωδιές. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία, αρκεί και το χρυσάνθεμα ή οι τουλίπες. Επίσης, μια καλή επιλογή είναι και τα φυτά εσωτερικού χώρου.
  • Σύνθεση με κεριά: Πάρε ένα μακρόστενο δίσκο και βάλε διάφορα είδη κεριών, αμέσως θα αλλάξει η διάθεση σου και θα είσαι πιο ήρεμος και χαλαρός.
  • Φωτογραφίες: Μπορείς να φτιάξεις ένα κολάζ με τις αγαπημένες σου φωτογραφίες ή με τους ανθρώπους σου. Φρόντισε η κάθε εικόνα να έχει μια ευχάριστη ανάμνηση που κοιτώντας τη θα γελάς.
  • Αναπαυτικό μαξιλάρι: Φρόντισε να έχεις ένα άνετο μαξιλάρι να ακουμπάς την πλάτη σου για να μην νιώθεις πως «χώνεσαι» όλο και πιο βαθιά μέσα στον υπολογιστή.
  • Αγαπημένα αντικείμενα: Φέρε από το σπίτι σου πράγματα που αγαπάς. Για παράδειγμα κούπα για τον καφέ σου, μια μολυβοθήκη, ένα αναμνηστικό από νησί που σε κάνει χαρούμενη, ακόμα και ένα γούρι.

Όλες αυτές οι μικρές αλλαγές θα σε βοηθήσουν ψυχολογικά για να νιώσεις τον επαγγελματικό σου χώρο «οικείο» και θα διαπιστώσεις πως σου φτιάχνουν τη διάθεση γίνοντας πιο δημιουργικός.

Θα το δοκιμάσεις;