Στο εξοχικό με το βρέφος: Τι να πάρω μαζί;

Στο εξοχικό με το βρέφος: Τι να πάρω μαζί;

Το φετινό καλοκαίρι, για μένα, ήταν πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα.  Λίγους μήνες πριν, όταν ήθελα να αποδράσω για μερικές ημέρες στο εξοχικό μου, στο Πόρτο-Ράφτη, έβαζα σε μια βαλίτσα τα τελείως απαραίτητα, έμπαινα στο αυτοκίνητο έχοντας τέρμα τη μουσική και σε 30 λεπτά ήμουν σπίτι μου. Ααα.. και το σημαντικότερο: μπορούσα να φύγω οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επιθυμούσα –συνήθως αργά το βράδυ.

Όμως, τον φετινό Ιούλιο δεν γινόταν να φύγω ξαφνικά έχοντας μόνο το σακβουαγιάζ μου. Τώρα έπρεπε να ετοιμάσω τη βαλίτσα του μπέμπη και τη δική μου, ενώ ταυτόχρονα να  κάνω λίστα με τα απαραίτητα πράγματα που θα έπαιρνα μαζί.

Πήρα χαρτί κι μολύβι σημειώνοντας τα τελείως απαραίτητα. Λίγα λεπτά αργότερα, πιο χαλαρή, ξανά είδα τις σημειώσεις μου και συνειδητοποίησα πως εγώ δεν πάω για 1 μήνα στο εξοχικό, αλλά ετοιμάζομαι να μετακομίσω μόνιμα εκεί.

Για να μην μεταφέρετε όλο το βρεφικό εξοπλισμό μαζί σας ακολουθήστε τις δικές μου πρακτικές συμβουλές.

Τι πραγματικά χρειάζεστε;

  • Αποστειρωτή

Αν το βρέφος είναι κάτω από 4 μηνών – ο δικός μου ήταν μόλις 2 μηνών- θα τον χρειαστείτε. Το πιο σημαντικό βρεφικό…αξεσουάρ.

  • 4 μπουκάλια

Καλύτερα να έχετε μερικά παραπάνω παρά να τρέχετε κάθε λίγο κι λιγάκι για αποστείρωση, αφού σ αυτή την ηλικία πεινάνε πολύ τακτικά.

  • Θερμό

Έβραζα το νερό στη κατσαρόλα και όταν έπιανε την κατάλληλη θερμοκρασία το έβαζα στο θερμό. Έτσι, όταν έκλαιγε ο μικρός γιατί πεινούσε δεν έχανα χρόνο στο να ζεστάνω το νερό.

  • Καρότσι

Χωρίς αυτό δεν πάμε πουθενά. Για να απολαύσετε όμορφους περιπάτους μαζί με το βρέφος σας.

  • Άνετα ρουχαλάκια

Γέμισα τη βαλίτσα του με πάρα πολλά ρούχα: φορμάκια, πουκαμισάκια, παντελονάκια, t-shirt με στάμπες. Το αποτέλεσμα ήταν να μην φορέσει ούτε τα μισά από όσα του πήρα μαζί. Βολευτήκαμε με συγκεκριμένα ρουχαλάκια και τα υπόλοιπα επέστρεψαν στη ντουλάπα του.

  • Χρηστικά

Σ΄ ένα μικρό νεσεσέρ έβαλα θερμόμετρο, ορό, γάζες για τις πλύσεις στα μάτια, κρέμα συγκάματος, αφρόλουτρο κι σαμπουάν.