Carbonara ‘πειραγμένη’

Carbonara ‘πειραγμένη’

Μου αρέσουν πάρα πολύ οι μακαρονάδες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι κάνω πολλές παραλλαγές.

Μια από τις κλασσικές σάλτσες που φτιάχνω είναι η carbonara ‘πειραγμένη’ μιας και είναι νόστιμη και γίνεται γρήγορα. Για μένα είναι μια εύκολη συνταγή που φτιάχνεται γρήγορα και μου τη ζητάνε συνεχώς στο σπίτι… ακόμα και τα παιδιά της κολλητής μου!

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

8 μεγάλα μανιτάρια σε φέτες

8 φέτες  ψιλοκομμένο μπέικον

4 φέτες ψιλικομμένη γαλοπούλα καπνιστή

1 κουτί γάλα εβαπορέ

Τριμμένο τυρί

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζω τα μακαρόνια για 10 περίπου λεπτά έχοντας βάλει αλάτι μέσα στο νερό. Σε ένα γουοκ ρίχνω το ψιλοκομμένο μπέικον, γαλοπούλα και μανιτάρια. Αφού ροδοκοκκινίσουν προσθέτω το γάλα και το αφήνω μέχρι να πήξει. Σερβίρω προσθέτοντας τυρί τριμμένο, αλάτι κι μπόλικο πιπέρι.

Extra plus

  • Αντί για μπέικον μπορείς να βάλεις κομματάκια πανσέτα
  • Ταιριάζει πολύ με τυρί πεκορίνο
  • Μπορείς να επιλέξεις περισσότερα αλλαντικά