Ο χρόνος με την οικογένεια είναι πολύτιμος και ποτέ δεν είναι αρκετός. Ωστόσο, τα σαββατοκύριακα, όπως έχω γράψει και σε πολλά άλλα άρθρα μου, πιστεύω πως είναι καλό, να τα αφιερώνουμε στα παιδιά μας.

Εμένα, ο δικός μου είναι μόλις 15 μηνών και πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να σκέφτεται τι μπορώ να κάνω αργότερα μαζί του. Γιατί στην ηλικία που είναι δεν έχουμε πολλές επιλογές.

Λοιπόν, μαμάδες και μπαμπάδες βρήκα ενδιαφέρουσες δραστηριότητες να κάνετε μαζί με το παιδί σας τα καλοκαιρινά σαβ/κα (πριν φύγετε για διακοπές).

Οι προτάσεις μου:

  • Μπάνιο σε παραλία κοντά στην πόλη σας ή σε πισίνα. Μικροί και μεγάλοι αγαπάμε πολύ την θάλασσα, αλλά όταν έχουμε μικρά παιδιά αποφεύγουμε την παραμονή μας στην παραλία από τις 12.00-16.00 που οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές.
  • Κινηματογράφο- δείτε τις παιδικές ταινίες που κυκλοφορούν και επιλέξτε ποια θα δείτε. Πλέον οι παιδικές ταινίες έχουν φοβερά εφέ και γραφικά κρατώντας το ενδιαφέρων και των γονιών.
  • Φαγητό –γιατί όχι κλείστε τραπέζι σε ένα αγαπημένο σας ταβερνάκι και βγείτε όλη η οικογένεια να απολαύσετε το μεσημεριανό σας.
  • Κούνιες –το αγαπημένος τους μέρος που θέλουν να κάθονται όλη ημέρα. Αφήστε τα να παίξουν και να ξεδώσουν με τους φίλους τους –μετά θα είναι τόσο κουρασμένα που θα κοιμηθούν νωρίς.
  • Μονοήμερη. Μια οικογενειακή εκδρομή θα σας φέρει ακόμα πιο κοντά. Επιλέξτε ένα κοντινό μέρος από εκεί που ζείτε και πηγαίνετε να το εξερευνήσετε, να πιείτε τον καφέ σας και να φάτε όλοι μαζί.
  • Επίσκεψη σε Μουσείο. Γίνετε λίγο τουρίστες στην πόλη ή το νησί σας και μάθετε στα παιδιά σας λίγα πράγματα για την Ιστορία μας.
  • Ζωγραφική στο σπίτι. Αν δεν έχετε διάθεση να βγείτε ή δεν βοηθάει η θερμοκρασία μείνετε στο σπίτι και ασχοληθείτε με ότι αγαπάνε τα παιδιά σας. Καθίστε μαζί να ζωγραφίσετε, να φτιάξετε μια κατασκευή ακόμα και να ετοιμάσετε παρέα το φαγητό.