Ο δρόμος προς την επιτυχία και την ευτυχία δεν είναι τυχαίος, ούτε γίνεται από την μία στιγμή στην άλλη. Οι άνθρωποι που έχουν κατακτήσει την επιτυχία μελέτησαν τη διαδρομή τους και πήραν το αποτέλεσμα που τους άξιζε.

Διαβάζοντας τις αυτοβιογραφίες πετυχημένων ανθρώπων διαπιστώνεις πως έχουν κάποιες συνήθειες που τους πάνε μπροστά και τους βοηθάνε στην εξέλιξη τους. Και να κάνω μια σημαντική σημείωση: πετυχημένος δεν είναι (μόνο) εκείνος που βγάζει δισεκατομμύρια.

Σε κάθε περίπτωση, ένας πετυχημένος άνθρωπος έχει αξίες και συνήθειες που τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους.

Ποιες είναι αυτές οι συνήθειες που έχουν στην καθημερινότητα τους;

  • Έχουν πρόγραμμα. Στην ατζέντα τους σημειώνουν όλα όσα πρέπει να κάνουν κάθε ημέρα. Τα επαγγελματικά ραντεβού, ο χρόνος για τον εαυτό τους, η επίσκεψη σε γιατρό, όλα υπάρχουν μέσα στην ατζέντα για να ξέρουν ακριβώς τι έχουν να κάνουν.
  • Προσέχουν τη διατροφή τους. Φυσικά κι αποφεύγουν τις τροφές που δεν τους προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό τους. Αντίθετα αναζητούν φρούτα και λαχανικά για μια ισορροπημένη διατροφή που θα τους βοηθάει πολύ στη σκέψη.
  • Δημιουργούν χρόνο για τον εαυτό τους. Οι ώρες ή η ώρα που βρίσκονται με τον εαυτό τους είναι απόλυτα δημιουργικές μιας και βοηθάνε να οργανωθούν οι σκέψεις, ξεκαθαρίζουν όλα όσα θέλουν ή δεν θέλουν. Αυτές οι ώρες είναι πολύ εποικοδομητικές.
  • Γυμνάζονται καθημερινά. Η άσκηση βοηθάει πολύ το σώμα, το οποίο είναι από τα πιο σημαντικά εργαλεία του ανθρώπου.
  • Βάζουν συνεχώς στόχους. Με χαρτί και μολύβι γράφουν τους στόχους τους και θέτουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να τους υλοποιήσουν.
  • Έχουν προτεραιότητες. Ξέρουν πώς να οργανώνουν και να βάζουν προτεραιότητες σε όσα πρέπει να γίνουν, δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη του.
  • Αναλαμβάνουν τις ευθύνες. Για να γίνουν καλύτεροι λογοδοτούν στον ίδιο τους τον εαυτό. Δεν τους φταίνε οι άλλοι γιατί όπως είπαμε και παραπάνω δεν αφήνουν τίποτα να γίνει τυχαία, αλλά βάση ενός οργανωμένου σχεδίου.

Δοκίμασε κι εσύ να ακολουθήσεις τις συνήθειες τους και να δεις τα αποτελέσματα που θα έχουν στη δική σου ζωή.

Καλή αρχή!