Θυμάμαι παλαιότερα, όταν ξεκίνησα να πηγαίνω μόνη μου διακοπές, έφτιαχνα τη βαλίτσα μου και ήταν γεμάτη ρούχα. Έβαζα σχεδόν τα πάντα μέσα και φυσικά δεν φορούσα παρ ά μόνο 2-3 κομμάτια, τα απολύτως βασικά. Το ίδιο συνέβαινε και με τα παπούτσια, όπου κουβαλούσα 4-5 ζευγάρια για να καταλήγω να κυκλοφορώ μόνο με ένα –το πιο βολικό για τα κυκλαδίτικα σοκάκια.

Μεγαλώνοντας οι «ανησυχίες» μου άλλαξαν, ακόμα και όταν έφτιαξα την βαλίτσα μου για τις πρώτες διακοπές με το αγόρι μου (σημερινό σύζυγο).

Τα τελευταία χρόνια έχω μάθει να παίρνω μαζί μου τα απολύτως απαραίτητα. Νομίζω σ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η δουλειά μου, ως δημοσιογράφος δεν ήξερα ποτέ σε πιο μέρος μπορεί να βρεθώ την επόμενη στιγμή.

Ρίχνοντας μια ματιά στο pinterest βρήκα 6 φανταστικά outfits για τις καλοκαιρινές σου διακοπές που μπορείς να τα αντιγράψεις για να κλέψεις τις εντυπώσεις.

Τα δικά μου tips:

  • Πάρε μαζί σου άνετα φορέματα με έντονα χρώματα και prints.
  • Δώσε μεγάλη έμφαση στα αξεσουάρ που μεταμορφώνουν όλο το ντύσιμο. Για παράδειγμα ένα μονόχρωμο φόρεμα μπορείς να το βάλεις την επόμενη προσθέτοντας εντυπωσιακά αξεσουάρ και μαντήλι.
  • Τα τακούνια δεν είναι καθόλου απαραίτητα και βολικά για τα κυκλαδίτικα σοκάκια. Προτίμησε τα σανδάλια σε ουδέτερη απόχρωση για να ταιριάζουν απόλυτα με τα outfits που έχεις επιλέξει να πάρεις μαζί.
  • Μια μακριά πουκαμίσα είναι η καλύτερη επιλογή για την παραλία, αλλά και για το γεύμα που θα ακολουθήσει σε κάποιο ταβερνάκι πάνω στο κύμα.
  • Πόνταρε στα ολόσωμα μαγιό –φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τις πρωινές ώρες με ένα σορτσάκι ή το παρεό σου και επίσης μπορείς να συνεχίσεις με αυτό το outfit μέχρι το βράδυ.
  • Απόφυγε τα υφάσματα που τσαλακώνονται εύκολα –εκτός και αν στο ξενοδοχείο υπάρχει σίδερο και εσύ έχεις διάθεση για σιδέρωμα στις διακοπές σου.
  • Προτίμησε τα μικρά τσαντάκια –βάζεις μέσα τα εντελώς απαραίτητα: χρήματα, κινητό, κλειδιά και ένα lip-gloss.
  • Οι ολόσωμες φόρμες παραμένουν must –και είναι πολύ χρήσιμες, κομψές και θηλυκές.

Ακόμα και αν ανήκεις στη κατηγορία των γυναικών που γεμίζουν τη βαλίτσα με μη απαραίτητα ρούχα, δοκίμασε τη φετινή χρονιά να κάνεις το ακριβώς αντίθετο. Θα δεις πως θα νιώθεις μια περίεργη ελευθερία και δεν θα ξανα- πάρεις ρούχα που δεν τα φοράς ούτε στην πόλη σου.