Στους περισσότερους χώρους εργασίας, οι σχέσεις μεταξύ των συναδέρφων δεν είναι πάντα άριστες. Παρόλο που ο στόχος είναι κοινός: το καλύτερο επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Αν, όμως, το καλοσκεφτείς θα διαπιστώσεις πως με τους συναδέρφους σου περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας, μοιράζεσαι την καθημερινότητα σου και όχι μόνο.

Με αφορμή το ξεκίνημα της νέα σεζόν ακολούθησε αυτά τα tips για να βελτιώσεις σημαντικά τις σχέσεις με τους συναδέρφους σου και θα δεις πως θα γίνει περισσότερο αποδοτικός στην εργασία σου.

  • Λύσε τις παρεξηγήσεις –αν μέχρι σήμερα υπήρχαν μικροπροβλήματα ή παρεξηγήσεις μεταξύ σας έφτασε η κατάλληλη στιγμή να τα συζητήσετε και να τα λύσετε. Ναι, τόλμησε και κάνε την αρχή και θα δώσεις ένα καλό παράδειγμα ακόμα και στους γύρω σου. Ο συνάδερφος σου είναι ο σύμμαχος σου για αυτό μην αφήνεις λόγια και καταστάσεις να αιωρούνται.
  • Εξυπηρέτησε τον όταν χρειάζεται – όλοι μας κάποιες φορές χρειαζόμαστε βοήθεια. Για παράδειγμα, αν έχει κάποιο σοβαρό λόγο και πρέπει να φύγει νωρίτερα μπορείς να του κάνεις εσύ τη δουλειά του και θα δεις πως όταν χρειαστείς κι εσύ οτιδήποτε θα σε εξυπηρετήσει.
  • Πρότεινε έξοδο στους συναδέρφους σου- γιατί όχι μετά το τέλος της δουλειάς να κανονίσετε όλοι μαζί να πιείτε ένα ποτό (έχει γίνει και λίγο της μόδας) και να πιείτε τα νέα σας σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Έστω μία φορά το μήνα μπορείτε να το διοργανώνετε και θα δείτε πόσο θα αλλάξουν προς το θετικό οι σχέσεις σας.
  • Καλέστε τους σε γιορτές ή γενέθλια –αν έχετε σκοπό να κάνετε μια μεγάλη γιορτή μην παραλείψετε τους συναδέρφους σας. Με αυτό τον τρόπο τους αποδεικνύεται πως τους νιώθετε κοντά σας και είναι μέρος της ζωή σας.
  • Βοηθήστε τον/την συνάδερφο σας –οι γνώσεις είναι για να τις μοιραζόμαστε. Αν ο συνάδερφος χρειάζεται λύση σε κάποιο πρόβλημα ή οτιδήποτε προκύπτει στην εργασία και εσείς το γνωρίζετε μην μείνετε με σταυρωμένα τα χέρια. Με ευγενικό τρόπο μπορείτε να του προτείνετε τη βοήθεια σας. Θα νιώσετε και εσείς πολύ όμορφα με το αποτέλεσμα.
  • Να πηγαίνετε με καλή διάθεση στη δουλειά- ότι προβλήματα και να έχετε οι συνάδερφοι σας δεν σας φταίνε καθόλου. Φροντίστε μπαίνοντας στο γραφείο να φοράτε το πιο όμορφο χαμόγελο σας και να παρασύρετε και τους υπόλοιπους…

Ακολουθώντας τα παραπάνω tips οι σχέσεις με τους συναδέρφους σας θα βελτιωθούν και εσείς θα πηγαίνετε με περισσότερη όρεξη. Αν χτίσετε γερές επαγγελματικές σχέσεις θα είστε πιο αποδοτικοί και περιζήτητοι στην εργασία σας.