Τα μακαρόνια τα αγαπάμε μικροί και μεγάλοι. Εγώ τα λατρεύω! Εκτός από τη γεύση τους, μου αρέσει που γίνονται εύκολα και με πολλές μα πολλές παραλλαγές.

Διανύοντας τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη παραμένω σε καλοκαιρινό mood (έχω γράψει και σχετικό άρθρο) ακόμα και στο φαγητό μου. Φτιάχνω πιο καλοκαιρινά φαγητά όπως κριθαράκι με γαρίδες, μπόλικες σαλάτες. Μια από τις αγαπημένες μου σαλάτες που γίνεται και κυρίως γεύμα είναι η μακαρονοσαλάτα. Φτιάχνεται γρήγορα και μπορείς να την πάρεις σε ταπεράκι για τη δουλειά σου.

Υλικά για 4 άτομα

500γρ πένες (ή όποιο σας αρέσει)

8κουταλιές καλαμπόκι γλυκό (σε κονσέρβα)

2 τριμμένα καρότα

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά

Γραβιέρα σε μικρά κομματάκια ή κεφαλοτύρι τριμμένο (υπολογίστε σύμφωνα με τη δική σας προτίμηση)

Μαγιονέζα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζω τα ζυμαρικά. Μόλις τα ζυμαρικά έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου ρίχνω σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ όλα τα υλικά ανακατεύοντας τα πολύ καλά. Βάζω την μακαρονοσαλάτα μου στο ψυγείο για να είναι δροσερή.

 

Extra tips

  • Μπορείς να προσθέσεις κομματάκια κοτόπουλου για να γίνει πιο νόστιμη. Φρόντισε να έχεις μαρινάρει το κοτόπουλο για να είναι πιο γευστικό το αποτέλεσμα.
  • Μια πιο γρήγορη επιλογή είναι να προσθέσεις κομματάκια μπέικον (αφού τα έχεις περάσει από την τοστιέρα σου για πιο γρήγορα) ή καπνιστή γαλοπούλα για να έχει περισσότερη ένταση.
  • Στη σαλάτα δοκίμασε να την ενισχύσεις με φύλλα από σπανάκι (κι όμως δίνει ωραία γεύση).
  • Απέφυγε να βάλεις κρεμμύδι γιατί ούτε ταιριάζει στη συγκεκριμένη εκτέλεση, αλλά ούτε είναι ωραίο να μυρίζεις στους συναδέρφους σου.
  • Για πιο υγιεινό αποτέλεσμα αντικατέστησε την μαγιονέζα με γιαούρτι. Ότι και να προτιμήσεις αρκούν 3-4 κουταλιές και όχι παραπάνω.
  • Αν δεν βάλεις μαγιονέζα ή γιαούρτι δοκίμασε στη σαλάτα να βάλεις ανθότυρο.
  • Για πιο δροσερή γεύση πρόσθεσε μερικά ντοματίνια.

Για αυτό είναι τόσο ωραία η μαγειρική. Γιατί μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και να φτιάξεις μια απλή σαλάτα με πολλές παραλλαγές.

Καλή όρεξη!