Το ημερολόγιο είναι ένα απαραίτητο εργαλείο όλων εκείνων που θέλουν να προχωρήσουν μπροστά τη ζωή τους. Ίσως σου φαίνεται περίεργο, αλλά δοκίμασε να το κάνεις και θα δεις πόσο καλύτερα θα γνωρίσεις τον εαυτό σου. Γιατί με το γράψιμο καταλαβαίνουμε απόλυτα τι σου αρέσει και τι όχι. Ξεχωρίζεις και αρχίζεις να βάζεις προτεραιότητες.

 

Αν για αρχή λίγο δυσκολεύεσαι ξεκίνα με την ατζέντα σου. Άρχισε να γράφεις εκεί μέσα όλες σου τις υποχρεώσεις και όσα θέλεις να κάνεις. Τον επόμενο μήνα μην εκπλαγείς αν κάποια πράγματα έχουν αλλάξει!

 

4 λόγοι για να αρχίσεις να κρατάς ημερολόγιο ή ατζέντα

 

  • Ο σωστός επαγγελματίας σημειώνει τα πάντα γιατί δεν αφήνει τίποτα στη τύχη του. Είναι απαραίτητο να έχεις κάνει ένα πλάνο για την επόμενη σου ημέρα, κάτι που θα σε βοηθήσει μεταξύ άλλων είναι να δεις πότε θα έχεις και ελεύθερο χρόνο.

 

  • Ότι δεν μπαίνει στην ατζέντα, άρα σε πρόγραμμα, δεν είναι σημαντικό. Μην σου φανεί, πάλι, περίεργο. Όταν πηγαίνεις στο super market έχεις φτιάξει από πριν μια λίστα με τα απαραίτητα, αλλιώς θα πάρεις ότι βρεις μπροστά σου. Σωστά; Το ίδιο συμβαίνει και με την ζωή σου. Ότι έχει προτεραιότητα το βάζουμε στη λίστα μας, δηλαδή στο ημερολόγιο μας.

 

  • Σημείωσε δίπλα σε κάθε ραντεβού, τηλεφώνημα, δραστηριότητα αν σε ευχαριστεί η όχι. Αν ναι βάλε κάτι για να το ξεχωρίζεις. Για παράδειγμα, ένα επαγγελματικό ραντεβού με έναν άνθρωπο που δεν συμπαθείς ιδιαίτερα την επόμενη φορά δεν θα το βάλεις νωρίς το πρωί και χαλάσεις τη διάθεση σου.

 

  • Μαθαίνεις να είσαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις. Και όλα όσα έχεις βρίσκονται μέσα στο ημερολόγιο ή την ατζέντα σου. Παραπονιόμαστε για τόσα πράγματα και αν ανοίξεις να δεις ότι κάνεις μέσα σε μια ημέρα θα εκπλαγείς- μην θεωρείς τίποτα δεδομένο.

 

Η δική μου συμβουλή είναι να ενημερώνεις καθημερινά αυτόν τον προσωπικό σου οδηγό για να σε βοηθήσει να εξελιχτείς επαγγελματικά και προσωπικά. Οι σωστές κινήσεις φέρνουν τα ανάλογα αποτελέσματα.

 

Καλή αρχή!