Οι φθινοπωρινές αποδράσεις στα ελληνικά νησιά είναι το καλύτερο μου. Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα επιλέγω να ταξιδέψω σε νησί off the season. Γιατί μόνο τότε μπορείς να απολαύσεις την ομορφιά τους, τη θάλασσα και το φρέσκο ψαράκι.

http://www.instagram.com/p/BoJKU2dHsRC/?taken-by=solife.gr

 

Με αφορμή το 2ο Stray Art Festval βρέθηκα στη Σύρο και με σύμμαχο τον καιρό απόλαυσα αυτό το μοναδικό σε ομορφιά κυκλαδίτικο νησί.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ το διοργανώνουν οι φοιτητές της Σύρου όπου στήνουν γλέντι με μουσική, live συγκροτήματα και djs. Το προτείνω στο νεανικό κοινό που του αρέσει η techno μουσική.

 

Τι να κάνεις σαβ/κο στη Σύρο:

  • Βόλτα στην Ερμούπολη. Όσο και να περπάτησα σ’ αυτό το γραφικό μέρος δεν το χόρταιναν τα μάτια μου.  Από το λιμάνι μέχρι μα φτάσεις στο Δημαρχείο μαγεύεσαι από την ομορφιά και δεν σταματάς να βγάζεις φωτογραφίες. Στην Ερμούπολη θα βρεις ότι θέλεις για φαγητό, παγωτό, καφέ και γλυκό.Σε κάθε δρομάκι ξεπετάγεται κι ένα μαγαζί.

 

  • Αν έχει καλό καιρό αξίζει μια βόλτα ως το Γαλησσά για να απολαύσεις το μπάνιο σου μιας και τα νερά εκεί είναι καταπληκτικά. Εγώ δεν μπορούσα να βγω από τη θάλασσα.
  • https://www.instagram.com/p/BoBaXisCKef/?taken-by=solife.gr

 

  • Φαγητό στη Συριανή κουζίνα. Παραδοσιακό ταβερνάκι πάνω στο λιμάνι με εκλεκτά τοπικά εδέσματα. Προτείνω να δοκιμάσεις για αρχή την σαλάτα με τα βραστά λαχανικά, για ορεκτικό οπωσδήποτε την  μαραθόπιτα (τοπική πίτα) και τέλος ποικιλία κρεατικών (νοστιμότατο το κοτόπουλο και το μπιφτέκι). Άφησε λίγο χώρο στο στομάχι σου για να δροσιστείς με γιαούρτι πάνω σε γλυκό σταφύλι. Θα με θυμηθείς!

 

  • Εκδρομή στην Άνω Σύρο. Ένας μεσαιωνικός οικισμός χτισμένος πάνω σε βράχια όπου αποτελεί φυσικό φρούριο-σώζονται ακόμα πύλες από το παλαιό κάστρο. Κάνοντας μια βόλτα θα εντυπωσιαστείτε με τα μικρά πλακόστρωτα δρομάκια και τα σπίτια με τους τοίχους που αποτελούν φυσική οχύρωση. Εκεί θα βρείτε και το αναπαλαιωμένο σπίτι που στεγάζει το μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη.

 

  • Φεύγοντας θα πάρετε μαζί λουκούμια και χαλβαδόπιτες που είναι η τοπική σπεσιαλιτέ του νησιού.

http://www.instagram.com/p/BoMvinInzdG/?taken-by=solife.gr

more infos

  • Για να δεις το νησί χρειάζεται αυτοκίνητο -εκτός κι αν επιλέξεις να μείνεις μόνο στην Ερμούπολη.

 

  • Η ζωή στο κυκλαδίτικο νησί δεν σταματάει το χειμώνα οπότε μπορείς να αποδράσεις ακόμα και μέσα στο χειμώνα.

 

  • Προτείνω να μείνεις στην Ερμούπολη για να μην κάνεις πολλές αποστάσεις -ιδιαίτερα αν πας για Σαβ/κο

 

  • Στα μαγαζιά στο λιμάνι θα βρεις λουκούμια, αμυδγαλωτά και χαλβαδόπιτες φρέσκιες . Για λουκούμια προτίμησε να πάρεις τις μικρές μπουκίτσες με διάφορες γεύσεις. Είναι τόσο νόστιμα!