Τις γιορτινές ημέρες ανοίγουμε τα σπίτια μας για να υποδεχτούμε συγγενείς και φίλιους για να φάμε όλοι μαζί. Και πραγματικά είναι τόσο όμορφη αυτή η διαδικασία!

Όμως, δεν χρειάζεται να μας πιάνει ούτε άγχος αλλά ούτε να μην το ευχαριστιόμαστε. Γιατί θέλουμε να είναι όλα τέλεια και -δυστυχώς- χάνουμε την ουσία.

Για μένα τα οικογενειακά γεύματα είναι χαρά και μόνο έτσι το βλέπω. Από νωρίς σηκώνομαι από το κρεβάτι μου με τεράστια ανυπομονεσία για να ετοιμάσω το μενού. Χωρίς κανένα άγχος. Δεν πειράζει αν δεν βγούνε όλα τέλεια… Σημασία έχει η ουσία: να μαζευτεί η οικογένεια και να περάσετε όμορφες στιγμές.

Λοιπόν τα δικά μου tips για να θυμάσαι πως μπορεί να είσαι η οικοδέσποινα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα περάσεις την ώρα σου μόνο μέσα στην κουζίνα.

  • Αποφάσισε τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα το μενού για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή.
  • Αν ετοιμάζεις γαλοπούλα τη γέμιση κάνε την από την επόμενη ημέρα. Έτσι, την ημέρα του τραπεζιού θα έχεις μόνο το ψήσιμο.
  • Μην φτιάξεις πολλά φαγητά γιατί θα τα πετάξεις. Μια σαλάτα, μια πίτα, μια πιατέλα τυριών και το κυρίως γεύμα είναι μια χαρά. Εξάλλου, αυτές τις ημέρες είμαστε όλοι πιο χορτάτοι (αφού τρέχουμε από τραπέζι σε τραπέζι).
  • Πες “ναι” στο μπουφέ. Κρύα πιάτα εύκολα και ένα κυρίως είναι η ιδανική επιλογή. (Καπνιστό χοιρινό, ρύζι με κάστανα, πίτα, δύο σαλάτες είναι το τέλειο γεύμα)
  • Την σαλάτα μπορείς να την ετοιμάσεις από νωρίς το πρωί -χωρίς να προσθέσεις το dressing (βάλτο λίγο πριν την σερβίρεις).

Φόρεσε το καλύτερο χαμόγελο σου, ετοίμασε με αγάπη και μεράκι το φαγητό και απόλαυσε την παρέα των καλεσμένων σου.

Να περάσετε όμορφα!!!