Εσύ πήγες στο Roots Rakomelo, το ελληνικό pop up bar στο Κολωνάκι;

Εσύ πήγες στο Roots Rakomelo, το ελληνικό pop up bar στο Κολωνάκι;

Στο υπόγειο του Yoleni’s Greek Gastronomy center στο Κολωνάκι έχει στηθεί ένα θεματικό μπαρ αφιερωμένο στο Roots Rakomelo και στα ελληνικά λικέρ Roots.

Ο στόχος του Roots pop up bar -λειτουργεί καθημερινά από τις 5 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ- είναι να επαναπροσδιορίσει ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τα στέκια με ρακόμελο. Μάλιστα, δεν θα λείπουν ειδικά event (guest bartenders, θεματικές βραδιές, live μουσική).

Το μενού αποτελείται από τρία σκέλη. Τα Roots perfect serves, πρωτοποριακά και κλασσικά serves που αναδεικνύουν μοναδικά τα φυσικά συστατικά και τα αρώματα των Roots.  Το δεύτερο σκέλος μας συστήνει την κατηγορία comfort drinking, εύκολα κι ελαφριά premium all day ποτά που φτιάχνονται χωρίς shaker, ενώ το τελευταίο σκέλος είναι το Roots around the world με συνταγές Roots από επιλεγμένα και βραβευμένα bar του εξωτερικού, όπως το Oriole στο Λονδίνο, το Bulgari Hotel στο Milano, το The Connaught Hotel στο Λονδίνο ή το the The Mandarin Oriental στη Nέα Yόρκη.

Το ποτό  μπορείς να το συνδυάσεις με γευστικές συνταγές από τη μοναδική παλέτα ελληνικών υλικών και τη φαντασία της ομάδας των Creative Culinary Specialists της Yoleni’s. Ποικιλία αλλαντικών και τυριών, μπακαλιάρος τσιλαδιά, αγειορίτικη μελιτζανοσαλάτα, κρεμμυδόπιτα Μυκόνου, χοιρινόπρασοσέλινο και προβατίνα τραχανά είναι μερικά από τα πιάτα του καταλόγου.

Να σημειώσω πως ο κατάλογος δεν είναι μεγάλος, αλλά έχει πολύ ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις. Ειδικά το πιάτο με προβατίνα τραχανά αξίζει τη δοκιμή σου.

Το Roots Rakomelo θα παραμείνει στο Yolenis μέχρι τις 23 Ιανουαρίου. Για μένα είναι η ιδανική έξοδος για τα (πολύ) κρύα βράδια του χειμώνα.