Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που τρελαίνονται για τις σούπες. Ανυπομονώ όταν πέφτει η θερμοκρασία και εγώ μπορώ να απολαύσω μια ζεστή σούπα.

Επίσης μου αρέσει να πειραματίζομαι με τις σούπες, να τις πειράζω προσθέτοντας διαφορετικά υλικά.

Σήμερα επέλεξα να σου δώσω την συνταγή για κολοκυθόσουπα και να σου δώσω μερικά extra tips για εσένα που δεν μένεις πάντα πιστός/η στην κλασσική συνταγή και σου αρέσει να την πειράζεις. Την συγκεκριμένη κολοκυθόσουπα έφτιαξα και στο γιορτινό τραπέζι και έγινα απλά… ανάρπαστη!

 

Υλικά

1 μεσαία κολοκύθα

3 πατάτες

2 μεγάλα πράσα

2 φρέσκα κρεμμύδια

2 καρότα

Αλάτι

Τζίντζερ

Μοσχοκάρυδο

 

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω όλα τα λαχανικά (τα αλατίζω) αφού πρώτα τα έχω ψιλοκόψει. Πέντε λεπτά μετά προσθέτω το τζίντζερ και λίγο μοσχοκάρυδο. Μόλις βράσουν το ζουμάκι που έχει περισσέψει το ρίχνω σε ένα μεγάλο ποτήρι και τα λαχανικά τα βάζω στο μπλέντερ για να αλεστούν. Έπειτα τα μεταφέρω μέσα στην κατσαρόλα -προσθέτω λίγο από το νερό που έχω κρατήσει αν δεν την θέλω πολύ πηκτή. Σερβίρω αμέσως.

 

extra tips

  • Μπορείς να προσθέσεις μια κουταλιά γιαούρτι και να ανακατέψεις καλά.
  • Στο γιορτινό τραπέζι πρόσθεσα από πάνω μπλε τυρί Δανίας και έγινε πιο πικάντικο. Αν σου αρέσει το συγκεκριμένο τυρί δοκίμασε το οπωσδήποτε.
  • Κάποιες φορές βράζω ξεχωριστά γαρίδες (μεγάλες ή μικρές) και τις ρίχνω πάνω από την κολοκυθόσουπα.
  • Προσθέτεις αν θέλεις και κρουτόν (φτιάξτο καλύτερα μόνος/η)