Το τελευταίο καιρό ανακαλύπτω συνεχώς νέα μαγαζιά με ινδική κουζίνα. Ειδικά στο κέντρο της Αθήνας έχουν κάνει την εμφάνιση τους εστιατόρια που έχουν παραδοσιακές ινδικές γεύσεις, αλλά και street food προτάσεις.

Μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω την κουζίνα της Ινδίας και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Και τι έμαθα; Ινδικό δεν είναι μόνο το κοτόπουλο με curry, αλλά έχεις πολλές μα πολλές επιλογές που σημαίνει πως θα επιστρέψεις ξανά σε κάποιο παραδοσιακό ινδικό εστιατόριο για να γευτείς αυτή την πολύπλευρη κουζίνα.

Τα βασικά τρόφιμα είναι το ρύζι, οι φακές, το αλεύρι ολικής άλεσης, τα φασόλια και ο αρακάς ή τα ρεβίθια. Οι Ινδοί μαγειρεύουν με φυστικέλαιο, σησαμέλαιο, ηλιέλαιο, ενώ σε ό,τι αφορά στα κρέατα μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το κοτόπουλο και το πρόβατο.

Αυτά είναι τα 6 πιο δημοφιλή πιάτα (για να ξέρεις τι θα παραγγείλεις)

Biryani

Αρωματικό ρύζι μαγειρεμένο με πολλά διαφορετικά καρυκεύματα, κυρίως με σαφράν, και μαριναρισμένο κρέας (συνήθως κοτόπουλο ή και αρνί).

Chole bhature

Με αυτό το πιάτο θα ξυπνήσουν όλες σου οι αισθήσεις μιας και αποτελείται από πικάντικα φασόλια πασπαλισμένα με κάρι και το σερβίρουν με nann -το δικό τους ψωμί.

Kati roll

Κάτι σαν σάντουιτς όπου σε ένα είδος λεπτού ψωμιού βάζεις κεμπάμ, αυγά, λαχανικά και μπαχαρικά.

Tandoori chicken

Από τα πιο γνωστά ινδικά πιάτα. Κοτόπουλο το οποίο έχει μαριναριστεί για πολλές ώρες σε μια πάστα από γιαούρτι και μπαχαρικά και έχει ψηθεί στο λεγόμενο tandoori που είναι ο παραδοσιακός τους φούρνος.

Baingan bharta

Για όσους προτιμάνε τα πιο χορτοφαγικά πιάτα αυτό είναι το ιδανικό. Ψημένη μελιτζάνα και λιωμένη μαζί με μια ποικιλία λαχανικών και μπαχαρικών. Το σερβίρουν κυρίως με μια φετα λεπτή ψωμί.

Dhokla

Ρύζι ζυμωμένο με αλεύρι από ρεβίθια- ιδανικό για πρωινό γεύμα και για όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.