Ναύπλιο

Μια κλασσική επιλογή σ΄ένα πολύ όμορφο μέρος, ιδιαίτερα γραφικό και με πολλές επιλογές τόσο σε αξιοθέατα όσο και σε διασκέδαση. Εννοείται πως θα επισκεφτείς το Παλαμίδι, και το Κάστρο στο Μπούρτζι – από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη. Θα φας αυθεντικό ιταλικό παγωτό, θα περπατήσεις στην Παλαιά Πόλη, θα απολαύσεις φρέσκο ψάρι και γαριδομακαρονάδα στα ταβερνάκια που βρίσκονται στα παραθαλάσσια ταβερνάκια.

Πήλιο

Ένα πανέμορφο μέρος ιδανικό κάθε εποχή του χρόνου καθώς συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα. Εσύ απλά θα επιλέξεις τι από τα δύο προτιμάς. Μιας και ακόμη δεν μπορούμε να κάνουμε μπάνιο εγώ θα επέλεγα την Πορταριά, όπου μπορείς να κάνεις βόλτες στο γραφικό χωριό, να δοκιμάσεις ντόπιες σπεσιαλιτέ όπως είναι οι πίτες με χόρτα και φυσικά το περιβόητο σπετζοφάι.

Σύρος

Αυτό το κυκλαδίτικο νησί είναι πολύ όμορφο ειδικά τώρα την άνοιξη. Η Σύρος δεν κοιμάται ποτέ και πάντα έχει αρκετές επιλογές. Θα περπατήσεις στην Ερμούπολη-εκεί θα βρεις ότι θέλεις για φαγητό, παγωτό, καφέ και γλυκό.Σε κάθε δρομάκι ξεπετάγεται κι ένα μαγαζί. Πάντως αξίζει μια εκδρομή στην Άνω Σύρο. Ένας μεσαιωνικός οικισμός χτισμένος πάνω σε βράχια όπου αποτελεί φυσικό φρούριο-σώζονται ακόμα πύλες από το παλαιό κάστρο. Κάνοντας μια βόλτα θα εντυπωσιαστείτε με τα μικρά πλακόστρωτα δρομάκια και τα σπίτια με τους τοίχους που αποτελούν φυσική οχύρωση. Εκεί θα βρείτε και το αναπαλαιωμένο σπίτι που στεγάζει το μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη. Από την συριανή κουζίνα εκτός από λουκούμια θα δοκιμάσεις και την περίφημη μαραθόπιτα.

Μονεμβάσια

Πάντα υπάρχει λόγος για να επισκεφτείς την πιο όμορφη Καστροπολιτεία της χώρας μας. Αυτή την εποχή που δεν έχει τόση ζέστη προτίμησε να μείνεις σε κάποιο ξενοδοχείο μέσα στο Κάστρο. Εξάλλου, στο Κάστρο θα περάσεις αρκετές ώρες της ημέρα σου περπατώντας στα πετρόχτιστα σοκάκια. Σε κάθε σημείο θα βρίσκεις αφορμή για να βγάζεις φωτογραφίε αφού το τοπίο είναι όμορφο και ταυτόχρονα άγριο.

Λίμνη Πλαστήρα

Περιτριγυρισμένη από 18 γραφικά χωριά, στα νοτιοδυτικά του νομού Καρδίτσας, βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα που δεν έχει να ζηλέψει σε ομορφιά τα φυσικά τοπία. Η έκταση της είναι σχεδόν 55 χιλιόμετρα και αξίζει να κάνετε όλη τη διαδρομή για να ανακαλύψετε αυτό το μέρος. Ιδιαίτερα, αν αγαπάτε τα εναλλακτικά σπορ θα βρείτε ενδιαφέρουσες γωνιές για να επιδοθείτε σε αθλήματα όπως κωπηλασία, ιππασία, τοξοβολία και πεζοπορία μέσα στο βουνό. Μια στάση στο Νεοχώρι είναι απαραίτητη, καθώς είναι το πιο τουριστικό χωριό της περιοχής, όπου έχει πανοραμική θέα στη λίμνη. Όσο για το φαγητό θα απολαύσετε πίτες, παϊδάκια και λουκάνικο με πράσο.