Από μαθήτρια θυμάμαι με γοήτευαν τα βιβλία που εξερευνούσαν τον εσωτερικό κόσμο. Η αρχή στα μαθητικά χρόνια έγινε με τον κλασσικό και πολύ αγαπημένο Λεό Μπουσκάλια (Να ζεις να αγαπάς και να μαθαίνεις).

Έπειτα έγινε μια διακοπή, ώσπου πριν εφτά χρόνια ένας καλός φίλος μου έδωσε να διαβάσω τη διαχρονική Lοuise Hay. Από τότε δεν έχω σταματήσει να διαβάζω βιβλία αυτογνωσίας, τα οποία μου άλλαξαν πραγματικά τη ζωή. Γιατί όταν θέλεις να κάνεις αλλαγές ακόμα κι ένα βιβλίο μπορεί να σου δώσει ώθηση και δύναμη.

Εγώ θα σου προτείνω αυτά τα βιβλία που έχουν τη δύναμη να σου μεταμορφώσουν τη ζωή ‘-όπως έγινε και στη δική μου περίπτωση. Μάλιστα, σε κάποια από αυτά επιστρέφω ξανά.

 

Μεταμορφώστε τη ζωή σας, Louise Hay (Εκδόσεις Δυναμική της Επιτυχίας)

 Πραγματοποιήστε τα πιο τολμηρά όνειρά σας. Δημιουργήστε όμορφες σχέσεις. Αντιμετωπίστε με επιτυχία τα επαγγελματικά σας προβλήματα. Βρείτε τη δουλειά που σας ικανοποιεί και σας εκφράζει. Αποκτήστε υγεία χωρίς προβλήματα. Η Louise L. Hay, με έναν καταπληκτικό τρόπο, σας δίνει λύσεις για μια ζωή γεμάτη χαρά, ευτυχία, αγάπη, ευημερία και υγεία.

 

Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας, Antony Robbins (Εκδόσεις Διόπτρα)

Ο Άντονι Ρόμπινς, κορυφαίος και πρωτοπόρος “δάσκαλος”, μοιράζεται μαζί μας τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές και τεχνικές του με στόχο να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής μας: τη συναισθηματική, νοητική και σωματική μας κατάσταση, τις σχέσεις μας, την καριέρα μας και τα οικονομικά μας. Αναγνωρισμένος ειδικός στην Ψυχολογία της Αλλαγής, ο Άντονι Ρόμπινς μας προσφέρει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα, που αποτελείται από σαφή και απλά βήματα, και μας διδάσκει θεμελιώδη μαθήματα αυτοκυριαρχίας, που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το σκοπό μας, να ελέγξουμε τη ζωή μας και να δαμάσουμε τις δυνάμεις που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Η δύναμη είναι μέσα σου, Louise Hay (εκδόσεις

Το βιβλίο αυτό περιέχει πολλές πληροφορίες. Μη νομίσετε ότι πρέπει να τις αφομοιώσετε όλες αμέσως. Ορισμένες ιδέες ίσως να τραβήξουν την προσοχή σας. Ασχοληθείτε πρώτα μ’ αυτές. (. . .) Αυτές τις ιδέες θέλω να τις μοιραστώ με σας που όλα αυτά τα χρόνια μου γράφετε ζητώντας μου περισσότερες πληροφορίες. Πιστεύω πως ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι η δύναμη που όλοι αναζητάτε “εκεί έξω”, η ίδια ακριβώς βρίσκεται και μέσα σας και σε κάθε στιγμή μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε θετικά. Μακάρι αυτό το βιβλίο να σας αποκαλύψει πόσο δυνατοί είστε στην πραγματικότητα.

 

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, Robin Sharma (εκδόσεις Διόπτρα)

Πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια, εκδόθηκε ένα βιβλίο που κατόρθωσε, από τότε μέχρι σήμερα, να μεταμορφώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Ο τίτλος του: «Ο Μοναχός Που Πούλησε Τη Ferrari Του». Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να νιώσει συγκλονισμένος από την ιστορία του Τζούλιαν Μαντλ, του πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου που είδε σε μια στιγμή την πορεία της ζωής του να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν το θάνατο. Ένα σχεδόν μοιραίο έμφραγμα στην αίθουσα του δικαστηρίου… Η συνταρακτική αυτή εμπειρία θα αποτελέσει την αφορμή για να εγκαταλείψει για πάντα τον υλικό κόσμο και να ταξιδέψει προς την Ανατολή αναζητώντας τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του…
Το βιβλίο του Robin Sharma «Ο Μοναχός Που Πούλησε Τη Ferrari Του» τυπώθηκε αρχικά σε λίγα αντίτυπα, πολύ σύντομα όμως σημείωσε τεράστια επιτυχία και έγινε ανάρπαστο. Μεταφράστηκε σε περισσότερες από εβδομήντα γλώσσες. Το μήνυμα του βιβλίου, αν και απλό, κρύβει μεγάλη δύναμη μέσα του γιατί είναι ένα μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας. Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η επιτυχία του σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι μια παραβολή που εμπνέει, προσφέροντας όχι μόνο απαντήσεις σε κάποια από τα μεγάλα ερωτήματα της καθημερινής ζωής αλλά και πρακτικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε εσωτερικό πλούτο, ζωντάνια, ευτυχία και εσωτερική γαλήνη, και να ζήσετε μια ζωή για την οποία θα είστε περήφανοι.

 

Απεριόριστη Δύναμη, Antony Robbins (εκδόσεις Διόπτρα)

Αν ποτέ ονειρευτήκατε μια καλύτερη ζωή, το βιβλίο Απεριόριστη Δύναμη θα σας δείξει πώς να αποκτήσετε την εκπληκτική ποιότητα ζωής που επιθυμείτε και αξίζετε, και πώς να έχετε τον έλεγχο στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Ο Anthony Robbins μέσα από τα βιβλία και τα σεμινάριά του, έχει αγγίξει εκατομμύρια ανθρώπους και έχει αποδείξει ότι δαμάζοντας τη δύναμη του νου μπορείτε να αποκτήσετε, να πετύχετε και να δημιουργήσετε οτιδήποτε επιθυμείτε στη ζωή. Έχει δείξει τον δρόμο της επιτυχίας σε αρχηγούς κρατών, μέλη βασιλικών οικογενειών, ολυμπιονίκες και επαγγελματίες αθλητές, αστέρες του κινηματογράφου αλλά και παιδιά.
Στο βιβλίο Απεριόριστη Δύναμη, αποκαλύπτει με πάθος και συγγραφική δεινότητα την επιστήμη της προσωπικής επιτυχίας και σας διδάσκει:
– Πώς να αποφασίσετε τι πραγματικά θέλετε
– Τα Επτά Ψέματα της Επιτυχίας
– Πώς να επαναπρογραμματίσετε το μυαλό σας μέσα σε μερικά λεπτά για να εξαλείψετε φόβους και φοβίες
– Πώς να αποκτήσετε άμεσα καλή επικοινωνία με κάποιον που μόλις γνωρίσατε… (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

 

Το Μυστικό, Ρόντα Μπερν (εκδόσεις

Το Μυστικό κληροδοτήθηκε διά μέσου των αιώνων, και ήταν πολλοί εκείνοι που το πόθησαν, το επιβουλεύτηκαν, το έκλεψαν και το αγόρασαν καταβάλλοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Αυτό το προαιώνιο Μυστικό έγινε κατανοητό από μεγάλες ιστορικές μορφές, όπως ήταν ο Πλάτωνας, ο Γαλιλαίος, ο Μπετόβεν, ο Έντισον, ο Κάρνεγκι, ο Αϊνστάιν, καθώς και από πολλούς σημαντικούς εφευρέτες, θεολόγους, επιστήμονες και σπουδαίους στοχαστές. Τώρα το Μυστικό αποκαλύπτεται στον κόσμο. «Καθώς μαθαίνετε το Μυστικό, θα ανακαλύψετε με ποιον τρόπο θα μπορέσετε να έχετε, να γίνετε ή να κάνετε ό,τι θελήσετε. Θα διαπιστώσετε ποιοι πραγματικά είστε. Θα ανακαλύψετε το αληθινό μεγαλείο που σας περιμένει στη ζωή»

 

Συζήτηση με το Θεό, Walsh Neale Donald (εκδόσεις Δυναμική της Επιτυχίας)

Έχω ακούσει το κλάμα της καρδιάς σου. Έχω δει την αναζήτηση της ψυχής σου. Ξέρω πόσο βαθιά έχεις ποθήσει την αλήθεια. Το φωνάζεις με πόνο, το φωνάζεις με χαρά. Αδιάκοπα. Με ικετεύεις. Να εμφανιστώ. Να αποκαλυφθώ. Το κάνω εδώ τόσο ξεκάθαρα που δεν μπορείς να το παρανοήσεις. Με γλώσσα τόσο απλή που δεν μπορείς να μπερδευτείς. Με λέξεις τόσο κοινές που δεν μπορείς να χαθείς μέσα στην περιττολογία. Έλα, λοιπόν. Ρώτα με οτιδήποτε. Οτιδήποτε. Θα βρω τον τρόπο να σου φέρω την απάντηση. Ολάκερο το σύμπαν θα χρησιμοποιήσω για να το κάνω…” Φαντάσου να μπορείς να κάνεις στο Θεό τις πιο δύσκολες ερωτήσεις που έχουν σχέση με την ύπαρξή σου, την αγάπη και την πίστη, τη ζωή και το θάνατο, το καλό και το κακό. Φαντάσου να σου έδινε ο Θεός ξεκάθαρες και κατανοητές απαντήσεις… Συνέβη… Μπορεί να συμβεί…

 

21 ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, Theresa Cheung (εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ)

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την πεποίθηση ότι το μέλλον μας διαμορφώνεται από μεγάλα γεγονότα, σημαντικές αποφάσεις και σύνθετες σκέψεις.
Η Theresa Cheung όμως μας αποδεικνύει ότι οι καθημερινές μας συνήθειες –τα πράγματα που κάνουμε κατ’ επα­νά­ληψη– είναι το κλειδί για να έχουμε τη ζωή που επιθυμούμε.
Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσουμε τη ζωή μας είναι να αλλάξουμε τις επαναλαμβανόμενες καθημε­ρινές συνήθειες, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας.