Το θέατρο Πορεία τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το θεατρόφιλο κοινό. Είναι από τα θέατρα, πλέον, που αναμένεις να μάθεις τις παραστάσεις που θα ανεβάσει για να κλείσεις έγκαιρα το εισιτήριο σου.

Μετά τη “Μεγάλη Χίμαιρα”, τις “Τρεις Αδερφές” και την “Αγριόπαπια” ο καλλιτεχνικός διευθυντή και σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου καταπιάστηκε με το “Γιούγκερμαν” του παππού του Μ. Καραγάτση σε θεατρική διασκευή Στρατή Πασχάλη.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργήσει μια sold out παράσταση, η οποία πήρε παράταση μέχρι τις 2 Ιουνίου.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Φιλανδός Βασίλης Κάρλοβιτς Γιούγκερμαν, γόνος πλούσιας οικογένειας, Ίλαρχος της Λευκής Φρουράς του τσάρου, ένας τυχοδιώκτης που παλεύει με τα φαντάσματά του, οδηγείται μετά τη ρωσική επανάσταση στην Ελλάδα. Το παρελθόν του βαραίνει ένας φόνος, μια γυναίκα που μοιραζόταν μ’ έναν Ανθυπολοχαγό, εμπορία ναρκωτικών, κραιπάλες κάθε είδους, το ποτό, η χαρτοπαιξία, οι εκβιασμοί, οι απάτες… Δαιμόνιος και αδίστακτος, στη νέα του πατρίδα ανέρχεται κοινωνικά αποκτώντας μία σημαντική θέση στην τράπεζα, πλούτο και γόητρο, ένας «αλήτης αριστοκράτης» που κάτω απ’ τον αδυσώπητο ελληνικό ήλιο θα έρθει αντιμέτωπος με τον εαυτό του, με τον αληθινό έρωτα και με το τραγικό στοιχείο.

Το  κείμενο, η ευρηματική σκηνοθεσία, η ατμοσφαιρική ζωντανή μουσική και οι εξαιρετικές ερμηνείες του θιάσου είναι τα απόλυτα συστατικά που κάνουν αυτή την παράσταση να τη θυμάσαι για καιρό.

Η διάρκεια του έργου είναι πάνω από δυόμισι ώρες, αλλά ο χρόνος περνάει χωρίς να το καταλάβεις. Γιατί πολύ απλά η παράσταση σε έχει συνεπάρει. Το καλό με το “Γιούγκερμαν” είναι πως υπάρχει ισορροπία. Οι ηθοποιοί δεν παίζουν ο ένας καλά, ο άλλος καλύτερα. Έχουν δέσει τόσο καλά που υπάρχει άριστη επικοινωνία επί σκηνής.

Θα μείνω λίγο παραπάνω στη Ζέτα Μακρυπούλια, την οποία έχω παρακολουθήσει σχεδόν σε όλες τις θεατρικές παραστάσεις. Η Ζέτα βρήκε τη θέση που της αρμόζει γιατί πολύ απλά είναι μια καλή ηθοποιός που στα κατάλληλα χέρια ξέρει να ξεδιπλώσει το ταλέντο της.

Χωρίς να αδικήσω κανέναν από τους συντελεστές γιατί όλοι ήταν αρμονικά υπέροχοι προτείνω να βγάλετε γρήγορα εισιτήρια και να μην χάσετε αυτή την παράσταση. Πιστέψτε με θα τη θυμάστε για καιρό.

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Χρήστος Μαλάκης, Ζέτα Μακρυπούλια, Θάλεια Σταματέλου, Γιάννης Καπελέρης κ.α.

Ημέρες παραστάσεων

Τετάρτη- Κυριακή: 19.00

Πέμπτη- Παρασκευή 20.00

Σάββατο: 16.00 – 20.30

Kάθε Πέμπτη με αγγλικούς υπέρτιτλους

Info: Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69,Πλ. Βικτωρίας Τηλ.: 2108210991