Μια απόδραση σε νησί πριν την καλοκαιρινή σου άδεια είναι ότι πρέπει. Και συνήθως το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το έχουμε συνδυάσει λίγο με τα ελληνικά νησιά μας. Εγώ σου βρήκα 5 αγαπημένα νησιά για να κλείσεις τώρα εισιτήρια.

 

Σπέτσες

Το όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού είναι μια ανάσα από την Αθήνα οπότε μπορείς να μεταβείς εύκολα είτε αποφασίσεις να πας με το δελφίνι είτε με αυτοκίνητο περνώντας απέναντι από το Πόρτο Χέλι. Στις Σπέτσες οι μετακινήσεις γίνονται με τα πόδια , αλλά εγώ θα σου προτείνω να μετακινείσαι με ποδήλατο (και γυμνάζεσαι και φτάνεις γρήγορα στον προορισμό σου). Το νησί έχει αρκετές παραλίες για να απολαύσεις το μπάνιο σου και beach bars. Μια βόλτα από την Ντάπια μέχρι το Παλιό Λιμάνι αξίζει να την κάνεις και το μόνο σίγουρο είναι πως θα τραβήξεις πολλές φωτογραφίες. Για φαγητό έχει πολλές επιλογές -μεταξύ άλλον σου προτείνω πίτσα στην πλατεία του Ρολογιού και το εστιατόριο “Το νερό της αγάπης”. Ξεκίνησε το βράδυ σου με ένα ποτό στη βεράντα του Ποσειδωνίου και μετά για clubbing στο Bikini -ενδιάμεσα θα κάνεις πολλές στάσεις.

 

Τήνος

Τα τελευταία χρόνια το όμορφο νησί των Κυκλάδων έχει κερδίσει πολλούς ταξιδευτές για αυτό φρόντισε να κλείσεις άμεσα τα εισιτήρια σου. Θα πάρεις το γρήγορο καράβι από τη Ραφήνα και σε τέσσερις περίπου ώρες θα βρίσκεσαι στο τέταρτο μεγάλο νησί των Κυκλάδων που εκτός από την Παναγία είναι ιδιαίτερο γνωστό για την άγρια ομορφιά του. Στη Τήνο θα απολαύσεις βόλτες σε χωριά, θα βγάλεις πολλές φωτογραφίες στο Βώλαξ και θα κολυμπήσεις σε καταγάλανα νερά.

Σαντορίνη

Από τα ωραιότερα νησιά της χώρας μας που κάθε χρόνο προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες απο όλα τα μέρη του κόσμου. Και μπορεί να μη φημίζεται για τις παραλίες της, ωστόσο όλο το υπόλοιπο τοπίο είναι απλά συγκλονιστικό. Η ζωή βρίσκεται στα Φηρά εκεί που θα απολαύσεις τις βόλτες σου στην Καλντέρα, θα πιεις το ποτό σου και κάθε σημείο είναι ιδανικό για “κλικ”. Η δύση του ηλίου θα σε βρει -όπως και πάρα πολύ κόσμο- στην Οία για το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Στη Σαντορίνη θα δοκιμάσεις ντοματοκεφτέδες, λευκή μελιτζάνα, φάβα και ιδιαίτερα κρασιά από τον ηφαιστειογενή τόπο. Προτείνω να αφιερώσεις κάποιες ώρες στο Santa Wines όπου με θέα τη θάλασσα θα πιεις τοπικό κρασί και θα το συνοδέψεις με εκλεκτά τυριά και αλλαντικά. Για εσένα που θέλεις να ξενυχτήσεις μετά μουσικής μην ανησυχείς είσαι στο κατάλληλο μέρος.

 

Τζια

Κέα ή Τζια όπως και να την αποκαλείς το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό το νησί θα σε γοητεύσει με την πρώτη ματιά. Η φυσική του ομορφιά, τα καταγάλανα νερά τους και το φρέσκο ψαράκι είναι όσα θα σε τραβήξουν ξανά και ξανά σ αυτόν τον προορισμό. Εσύ που θέλεις την πολυκοσμία θα κατευθυνθείς στον Κούνδουρο. Στο νησί θα απολαύσεις τις βόλτες σου στα σοκάκια με έντονο το κυκλαδίτικο χαρακτήρα, θα θαυμάσεις τα επιβλητικά αρχοντικά και θα κολυμπήσεις σε φανταστικά και πεντακάθαρα νερά. Επιπλέον είναι ένας πολύ κοντινός προορισμός για τους Αθηναίους.