Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που μπορούν να ζούνε μόνο τρώγοντας spaggetti κάθε ώρα της ημέρας. Μάλιστα την περίοδο της εγκυμοσύνης μου υπήρξε μέρα που έφαγα ένα γεμάτο πιάτο μακαρόνια με κιμά στις 10.00 το πρωί (και το απόλαυσα!).

Και μπορεί να μου αρέσουν πάρα μα πάρα πολύ τα ζυμαρικά, όμως θέλω διαφορετικές γεύσεις. Για αυτό τον λόγο πειραματίζομαι πολύ συχνά.

Μια συνταγή που φτιάχνω τον τελευταίο καιρό τακτικά είναι μακαρόνια με φρέσκια σάλτσα ντομάτας και αλλαντικά. Ένα βράδυ που πεινούσα πολύ έριξα στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά μου (λιγκουίνι για την ακρίβεια) κι σε ένα μικρό μπολάκι έβαλα σάλτσα ντομάτας και αλλαντικά -μείγμα που κανονικά ήταν να μπούνε στην πίτσα που θα φτιάχναμε οικογενειακώς την επόμενη ημέρα (εντάξει δεν τη φτιάξαμε τελικά, αφού έλειπαν βασικά συστατικά).

Λοιπόν, τώρα έφτασε η στιγμή να δεις τα υλικά και την εκτέλεση για να φτιάξεις αυτό το τόσο εύκολο και πολύ γευστικό πιάτο.

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά

4 ώριμες ντομάτες (περασμένες στο multi)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Μίξη αλλαντικών (χοιρινή μπιζόλα, μπεικον, καπνιστή γαλοπούλα- όλα ψιλοκομμένα)

Αλάτι/ πιπέρι/ λάδι.

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις τα ζυμαρικά για να βράσουν. Σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε wok βάζεις την σάλτσα ντομάτας (ρίξε ελάχιστη ζάχαρη για να γλυκάνει) και το κρεμμυδάκι προσθέτοντας αλάτι κι πιπέρι και τα αφήνεις να πάρουν βράση. Έπειτα προσθέτεις τα αλλαντικά όπου τα αφήνεις για 3-4 λεπτά. Μόλις γίνει η σάλτσα ρίχνεις τα ζυμαρικά μέσα και ανακατεύεις πολύ καλά για να πάει παντού.

Extra tips

  • Αντί για spaggeti μπορείς να βάλει λιγκουίνι, ή βίδες
  • Πρόσθεσε φρέσκα μανιτάρια
  • Προτίμησε φρέσκιες ντοματούλες για την σάλτσα κι όχι συσκευασμένες.