Κάθε Παρασκευή στα social media βλέπω να γράφει ο περισσότερος κόσμος “Επιτέλους Παρασκευή”, “Έρχεται weekend για να απολαύσουμε τη ζωή μας” κι ένα σωρό τέτοια άλλα.

Κι αναρωτιέμαι: Γιατί χρειαζόμαστε το Σαββατοκύριακο, το καλοκαίρι, μία αργία για να απολαύσουμε τη ζωή μας και δεν το κάνουμε κάθε ημέρα ξεχωριστά;;

Περιμένουμε να τελειώσει η βδομάδα, να φύγουμε από το χώρο εργασίας για να απολαύσουμε τη ζωή. Τελικά, δεν ξέρω αν τελικά απολαμβάνεις τη ζωή με αυτό τον τρόπο. Χρειάζεται καθημερινά να κάνεις πράγματα για να απολαύσεις την κάθε στιγμή, την κάθε ημέρα.

Γνωρίζω πολύ καλά πως η καθημερινότητα έχει αρκετές υποχρεώσεις, είμαι εργαζόμενη μαμά, και μέσα στην ημέρα έχω να φέρω εις πέρας αρκετούς ρόλους. Δεν με νοιάζει να είμαι σε όλα τέλεια, απλά έχω αποφασίσει να παίζω όλους τους ρόλους σύμφωνα με τις ανάγκες μου. Και φυσικά να μπαίνουν σε προτεραιότητες.

Ξεκίνησε από σήμερα να κάνεις ενδιαφέρουσα την κάθε ημέρα σου. Για παράδειγμα, αφιέρωσε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα να κάνεις κάτι που σου αρέσει: από το να διαβάσεις ένα βιβλίο μέχρι να πας θέατρο ή να κάτσεις στον καναπέ σου χωρίς να κάνεις τίποτα. Γιατί κι αυτό το έχεις ανάγκη!

Όταν μέσα στην ημέρα ξεκινήσεις να αφιερώνεις έστω λίγο χρόνο σε κάτι που σε ευχαριστεί θα αρχίσει να βελτιώνεται η διαθεση σου, να είσαι πιο δημιουργικός στον χώρο εργασία σου, να έχεις περισσότερη υπομονή. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξεκλέβεις όλο κι περισσότερο χρόνο για σένα -ναι ακόμα και αν έχεις οικογένεια.

Όμως, μην περιμένεις να σου έρθει η διάθεση με το που σχολάσεις. Ξεκίνησε την ημέρα σου διαφορετικά για να μπεις σ αυτή τη θετική ενέργεια. Ξύπνησε λίγο νωρίτερα για να πιεις τον καφέ σου, να ετοιμάσεις το κολατσιό των παιδιών σου, πήγαινε στην εργασία σου και μόλις σχολάσεις κάνε κάτι που σε ευχαριστεί. Βρες ένα χόμπι, ασχολήσου με την κηπουρική στο σπίτι ή τη ζωγραφική.

Το μυστικό είναι να φτιάξεις μια ενδιαφέρουσα ζωή, την οποία θα απολαμβάνεις καθημερινά χωρίς να περιμένεις τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες για να την χαρείς.

Ξεκίνησε από σήμερα..