Πέρυσι το Μάρτιο πήγαμε με το σύντροφο μου ολιγοήμερες διακοπές στο Άμστερνταμ. Περιπλανηθήκαμε στη πόλη με τα ποδήλατα μας  και με σύμμαχο τον καιρό αποφασίσαμε να κάνουμε πικ νικ στο ωραιότερο πάρκο του Άμστερνταμ, στο Vonderlpark.

Προσωπικά αγαπώ να ετοιμάζω το καλάθι με τα τρόφιμα και να απολαμβάνω πικ νικ στη φύση και η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να το κάνω συχνότερα ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο που οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές.

Το πικ νικ στο πάρκο του Vonderpark μπήκε τυχαία στο πρόγραμμα μας, όταν το παιδί που νοικίασαμε τα ποδήλατα μας πρότεινε να πάμε μέχρι την υπαίθρια αγορά με τα τρόφιμα, αλλά και να εξερευνήσουμε το πάρκο που βρίσκεται μέσα στη πόλη. Με σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό αποφασίσαμε να πάρουμε τοπικά φαγητά από την αγορά και να τα απολαύσουμε στη λίμνη μέσα στο καταπληκτικό και πασίγνωστο πάρκο Vondelpark.

Κάνοντας μια βόλτα στην αγορά (τη δική μας λαική αγορά) βρήκαμε ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις, κυρίως σε ψαρικά. Γαρίδες, χούμους, κεφτεδάκια κοτόπουλου, παραδοσιακό τυρί, ντολμαδάκια, σολομό, κρύα σαλάτα είναι μερικά από τα τοπικά προιόντα που προομηθευτήκαμε για το πικ- νικ.

https://www.instagram.com/p/Bvm932ZnTtT/

Θυμάμαι εκείνη την ημέρα λόγω του καλού καιριού ο κόσμος είχε ξεχυθεί στο πάρκο όπου απολάμβανε τον ήλιο, τις βόλτες του. Φυσικά δεν ήμασταν οι μόνοι που είχαμε την έμπνευση για πικ-νικ και νιώσαμε λίγο ντόπιοι παρά τουρίστες.

Το ταξίδι στο Άμστερνταμ μου έμεινε αξέχαστο γιατί συνδυάσαμε πολλά και διαφορετικά πράγματα και θα πρότεινα αν ετοιμάζεσαι να πας μέχρι εκεί και ο καιρός το επιτρέπει πάρε το φαγητό σου -υπάρχουν πολλές επιλογές ακόμα και στο super market- κι απόλαυσε το στο πάρκο.