Πώς θα σου φαινόταν να ζούσες για ένα Σαββατοκύριακο ή έστω μία ημέρα ως τουρίστας στην ίδια σου την πόλη; Ή να ερχόσουν για δουλειά ή διασκέδαση στην Αθήνα και να έκλεινες τη διαμονή σου σε ένα boutique hotel  που ήταν κατοικία το μακρινό 1880;

Η εντυπωσιακή νεοκλασική κατοικία του 1880 στη συμβολή των οδών Σίνα και Διδότου αναπαλαιώθηκε με πλήρη σεβασμό στην ιστορική κληρονομιά του κτηρίου και πήρε και πάλι ζωή τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το concept του έρχεται να συμπληρώσει τον δυναμισμό και την κουλτούρα της “καλλιτεχνικής” αυτής γειτονιάς του Κολωνακίου που αποτελούσε σημείο συνάντησης για συγγραφείς και λογοτέχνες της εποχής. Αυτό άλλωστε γίνεται φανερό σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου με τις μεγάλες βιβλιοθήκες να φιλοξενούν συλλεκτικές αλλά και σύγχρονες εκδόσεις που προσκαλούν τον επισκέπτη να “βυθιστεί” στις σελίδες τους.

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από την οικογένεια Γάλλων τυπογραφών, εκδοτών και βιβλιοπωλών Didot και συγκεκριμένα τον Firmin Didot, πρωτοπόρο στην ιστορία της τυπογραφίας, εφευρέτη της στερεοτυπίας και δημιουργό της διάσημης ομώνυμης γραμματοσειράς. Η φιλοσοφία του αφιερωμένη στη δημιουργία μοναδικών αναμνήσεων για τους επισκέπτες με έμφαση στην αυθεντικότητα και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

Χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους και φυσικά υλικά η ομάδα των σχεδιαστών κατάφερε να αποκαλύψει και να αναδείξει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του χώρου όπως τα ψηλά, ζωγραφισμένα στο χέρι ταβάνια και τα vintage μωσαϊκά. Την ίδια στιγμή οι σύγχρονες τεχνικές στην κατασκευή καταφέρνουν να δώσουν μια μοντέρνα διάσταση που προβάλλει σαν φυσική συνέχεια της ιστορικής κληρονομιάς του κτηρίου.

Nεοκλασική κομψότητα στην καρδιά της Αθήνας

Το Monsieur Didot υποδέχεται τους επισκέπτες του σε 4 δωμάτια και 2 σουίτες που χαρακτηρίζονται από λιτή πολυτέλεια και αποπνέουν μια αίσθηση κομψότητας. Τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ οι γήινες αποχρώσεις στη διακόσμηση και οι διακριτικές αναφορές σε μια all time classic αισθητική με άρωμα παλιάς Αθήνας διαμορφώνουν την προσωπικότητα του χώρου.

Έλκοντας τα ονόματά τους από την πεζογραφία και την ποίηση, κάθε δωμάτιο και σουίτα έχει να διηγηθεί μια μοναδική ιστορία που αναβιώνει με έναν ιδιαίτερο τρόπο το παρελθόν της πόλης και ταυτίζεται με το concept του Monsieur Didot. Στο πρώτο επίπεδο του κτηρίου, οι ευρύχωρες σουίτες “The Tale of a special child” – με δική της ανεξάρτητη είσοδο- και “Τhe Novel of a platonic tree love” μπορούν να φιλοξενήσουν έως 3 και 4 επισκέπτες αντίστοιχα και διακρίνονται για την εκλεπτυσμένη αύρα τους που αναδεικνύει τον αστικό χαρακτήρα του ξενοδοχείου.

Η επιβλητική ξύλινη σκάλα που μαγνητίζει το βλέμμα αμέσως μόλις περάσει κανείς την πόρτα, οδηγεί στον πρώτο όροφο και σε ένα cosy καθιστικό, γύρω από το οποίο αναπτύσσονται τα δωμάτια Τhe Ballad of a singing window”, “The Sonnet of a secret door” και “Τhe Anthem of marble”. Καθένα από αυτά αποκαλύπτει μερικά από τα πιο όμορφα στοιχεία του κτηρίου που βάζουν την υπογραφή τους για μια αξέχαστη διαμονή. Το μεγάλο παράθυρο στο Ballad ατενίζει τον ατμοσφαιρικό πεζόδρομο και τη ζωηρή καθημερινότητα του Κολωνακίου, ενώ το Αnthem απολαμβάνει το προνόμιο να έχει το μοναδικό μπαλκόνι του οικήματος. Το μαρμάρινο τζάκι στο Sonnet κερδίζει τις εντυπώσεις, ενώ η μεγάλη ξύλινη βιβλιοθήκη με τη μυστική πόρτα που αποκαλύπτει πίσω της το μπάνιο αποθεώνει το interior design. Ο πρώτος όροφος είναι επίσης ιδανικός για μεγάλες οικογένειες και παρέες καθώς μπορεί να γίνει πλήρως ιδιωτικός και να διατεθεί ολόκληρος για να φιλοξενήσει 6 με 7 άτομα.

Το rooftop του κτηρίου αποτελεί μια πραγματική ωδή στο φως με το δωμάτιο Τhe Ode to the light”να ξεχωρίζει για την open space και μοντέρνα διαμόρφωσή του σε απόλυτη αρμονία την κλασική ταυτότητα του κτηρίου. Οι μεγάλες τζαμαρίες με το μεταλλικό πλαίσιο και η ιδιωτική βεράντα του συνθέτουν ένα urban σκηνικό που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη.

Προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και ελληνικές γεύσεις 

Η διαμονή στο Monsieur Didot κινείται γύρω μια “your home away from home” φιλοσοφία με προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και tailor made προτάσεις. Η μέρα ξεκινά με ένα πλούσιο χειροποίητο πρωινό, το οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς είτε στο δωμάτιο είτε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο rooftop κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με έμπνευση από την παραδοσιακή ελληνική διατροφή, προσεκτικά επιλεγμένα βιολογικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας μετατρέπονται σε σπιτικές προτάσεις για την πιο γευστική “καλημέρα” αλλά και για ένα γρήγορο σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας από την all day κάρτα που έχει επιμεληθεί ο consultant chef του ξενοδοχείου.

Info: Σίνα 48, Αθήνα  Τ.  210 3637625,  210 3638104