Τα μακαρόνια με κιμά είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά και ομολογώ πως το φτιάχνω τουλάχιστον 3 φορές το μήνα. Έχω πειραματιστεί πολύ με συνταγές που έχω βρει κατά καιρούς, αλλά πάντα φροντίζω να τις πειράζω για να τις προσαρμόζω στις δικές μου γαστρονομικές απαιτήσεις. Δοκίμασε την συγκεκριμένη συνταγή και θα με θυμηθείς.

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια ή λαζάνια

1 κιλό κιμά

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 καρότα

2 ντοματάκια αποφλοιωμένα

1 κ.σ πελτέ

Μοσχοκάρυδο

1 ξύλο κανέλας

Αλάτι

πιπέρι

λάδι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε τον κιμά μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε λίγες σταγόνες ακόμα από το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε. Μόλις πάρουν χρώμα βάζουμε τον πελτέ και το αφήνουμε να ψηθεί για 2 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στο κιμά τις αποφλοιωμένες ντομάτες προσθέτοντας νερό. Το αφήνουμε να βράσει με κλειστή την κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, για 1 ώρα περίπου. Λίγο πριν βγίνει ο κιμάς προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα φτιάχνουμε τα μακαρόνια, όταν βράζει το νερό ρίξτε 3σταγόνες λάδι, τα σουρώνουμε και είναι έτοιμα.

Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα μακαρόνια ή τα λαζάνια μας με τον κιμά και αν θέλουμε τρίβουμε γραβιέρα ή ιταλικό πεκορίνο.

Καλή όρεξη!