Το Θέατρο Παλλάς τηρώντας απόλυτα τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19 επιβεβαιώνει ότι θα τηρήσει τον περιορισμό των 1.000 ατόμων που τέθηκε από την Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, έχοντας ήδη προσαρμόσει ανάλογα τις διαθέσιμες στο κοινό θέσεις.

Επιπλέον, παρότι πάντοτε είναι εναρμονισμένο με αυστηρούς κανόνες υγιεινής, έχει προχωρήσει σε περαιτέρω ειδικές ενέργειες. Συγκεκριμένα το σύνολο των χώρων και επιφανειών του θεάτρου με τις οποίες έρχονται σε επαφή οι θεατές, απολυμαίνονται καθημερινά με αυξημένη μάλιστα συχνότητα, με ειδικά καθαριστικά. Περαιτέρω, στους χώρους του θεάτρου έχει τοποθετηθεί ικανός αριθμός αντισηπτικών υγρών, προς χρήση των θεατών. Τέλος, ενημερώνουμε ότι στο θέατρο Παλλάς λειτουργεί σύστημα νωπού αέρα, που διασφαλίζει τον εξαερισμό της αίθουσας και την εισαγωγή φρέσκου αέρα στο χώρο.

Λίγα λόγια για τη παράσταση

Ο Moby Dick «βουτάει» στο Παλλάς και υπόσχεται ένα αξέχαστο ταξίδι στις θάλασσες και στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, με μια εντυπωσιακή παραγωγή, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα. Μια κατάρα. Ένας οιωνός. Ένα ανθρωποφάγο κήτος. Ένα δαιμονικό, παράξενο παραμύθι-περιπέτεια ή ένα φιλοσοφικό εργαστήρι ιδεών; Μπορεί το κυνήγι μιας φάλαινας να κλείνει μέσα του όλες τις περίπλοκες λειτουργίες του ανθρώπινου νου και την ανάγκη του ανθρώπου να νικάει ό,τι τον ξεπερνάει; Μπορεί μια παράσταση να συλλάβει το μεγαλείο του Moby Dick του Χέρμαν Μέλβιλ, της πασίγνωστης ιστορίας για τη φιλία, την ανθρώπινη μοίρα και τη σχέση των ορίων του ανθρώπου με τον Θεό;

Το μιούζικαλ (λιμπρέτο και μουσική σύνθεση) του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, η πολυαναμενόμενη σύμπραξη του Onassis Culture με τις Θεατρικές Σκηνές, έκανε πρεμιέρα πριν λίγες μέρες, μετά από 9 μήνες προπαραγωγή και 3 μήνες προβών. Μια μεγαλειώδης παραγωγή, ένα λιμπρέτο 29.198 λέξεων, 430 ώρες προβών και 250 ώρες μουσικής διδασκαλίας, 23 ερμηνευτές επί σκηνής και 12 μουσικοί ζωντανά, 135 κοστούμια, αμέτρητες αλλαγές σκηνών, 70 τετραγωνικά οθόνη ολογραφικής προβολής, 96 τετραγωνικά LED οθόνη και εντυπωσιακές ολογραμματικές προβολές videos έρχονται να συναρπάσουν και να χαρίσουν μια αξέχαστη εμπειρία στο κοινό, εναρμονισμένη με το παγκόσμιο αριστούργημα του Μέλβιλ.

Μια πολυεπίπεδη ιστορία, μια περιπέτεια που κόβει την ανάσα, με μια βαθιά φιλοσοφική διάσταση. Η επική σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα ζωντανεύει το μιούζικαλ του Δημήτρη Παπαδημητρίου στην κεντρικότερη και μεγαλύτερη θεατρική σκηνή της πόλης, με τη μεγάλη ζωντανή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Πάνου Βλάχου, τα μυθικά σκηνικά του Μανόλη Παντελιδάκη, τα επιβλητικά κοστούμια της Ηλένιας Δουλαδίρη, τις ευφάνταστες χορογραφίες της Αγγελικής Τρομπούκη, τους μοναδικούς φωτισμούς της Στέλλας Κάλτσου που συνοδεύονται από τα εντυπωσιακά και καινοφανή στο ελληνικό θέατρο ολογράμματα και 3D animation του Candyshop VFX (Ευάγγελου Κουλουκύθα) σε συνεργασία με τον Hashem Alshaer, Visual Effects Director της CandyshopVFX “The Division”, και Art Direction video υλικών του Στάθη Αθανασίου που ξεπερνούν τα μέχρι τώρα γνωστά θεατρικά τεχνολογικά δεδομένα.

Πρωταγωνιστούν:  Μπάμπης Βελισσάριος, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Ivan Svitailo, Αιμιλιανός Σταματάκης.

Πρόγραμμα παραστάσεων:

Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 19:00

Παρασκευή-Σάββατο: 20:00

Διάρκεια παράστασης: 190 λεπτά (με ένα διάλειμμα)

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

Βουκουρεστίου 5 (City Link), Κέντρο

Τηλ.: 210-3213100