Η γυμναστική έχει μπει στη ζωή μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Η μητέρα μου από μικρή με έπαιρνε μαζί της στο γυμναστήριο και εγώ καθόμουν σε μια γωνιά και την έβλεπα που συμμετείχε σε ομαδικά προγράμματα.

Ασχολήθηκα με πολλά αθλήματα από το δημοτικό: κολύμβηση, ρυθμική, ενόργανη, μπαλέτο και τέννις, ενώ στο γυμνάσιο η μαμά με έγραψε τα Σαββατοκύριακα στο γυμναστήριο να παρακολουθώ τα ομαδικά προγράμματα -τότε τα μαθήματα aerobic είχαν την τιμητική τους.

Μεγαλώνοντας όσο απαιτητικό κι αν ήταν το πρόγραμμα μου πάντα η γυμναστική είχε μια θέσηστο 24ωρο μου.  Ακόμα και σε κάποια ταξίδια σηκωνόμουν πρωί και πήγαινα για τρέξιμο. Για μένα ο αθλητισμός εκτός από καλή υγεία είναι η καλύτερη αποφόρτιση και ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

Τον τελευταίο χρόνο και με ένα παιδί 2 ετών στο σπίτι δεν μου ήταν πάντα τόσο εύκολο να αθλούμαι -πιστεύω πως δεν είχα κάνει καλό προγραμματισμό-. Έπρεπε να βρω κάτι χωρίς να με δεσμεύει η ώρα και να είναι κοντά μου.

Έτσι από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησα να πηγαίνω για τρέξιμο στο Ανοιχτό Δημοτικό Γήπεδο της γειτονιάς μου και να χρησιμοποιώ τα δημόσια όργανα που υπήρχαν εκεί. Ήταν μια διαφορετική εμπειρία και ομολογώ πως μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι εντελώς διαφορετική η αίσθηση όταν αθλείσαι σε ανοιχτό χώρο και πλέον είναι πιο safe για την υγεία μας.

Η άθληση σε ανοιχτούς χώρους μου έφτιαξε πολύ τη ψυχολογία. Ανέπνευα πολύ καλύτερα, γνώρισα ανθρώπους που το κοινό μας ήταν η γυμναστική -μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που συζητάμε σε ποιους αγώνες θα πάρουμε μέρος.

Όσο για το κρύο; Σίγουρα όταν είσαι αρχάριος στο τρέξιμο σε ανοιχτό χώρο σκέφτεσαι πως θα κρυώσω, αλλά κατέληξα πως όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού. Γιατί μετά από 2-3 γύρους δεν κρυώνεις. Τις μόνες ημέρες που δεν αθλείσαι είναι όταν βρέχει. Εξάλλου και στο γυμναστήριο επιλέγεις κάποιες ημέρες να τεμπελιάσεις, σωστά;

Προτείνω  να φορέσεις τα αθλητικά σου και να απολαύσεις το τρέξιμο σε ένα ανοιχτό χώρο, στη θάλασσα, στο βουνό. Ιδιαίτερα, αυτή τη χρονική περίοδο, χρειάζεται να αθλούμαστε λίγο παραπάνω για να έχουμε καλύτερη ψυχολογία.

Καλή αρχή!