Γιατί (επιλέγω να) αθλούμαι σε ανοιχτούς χώρους;

Γιατί (επιλέγω να) αθλούμαι σε ανοιχτούς χώρους;

Η γυμναστική έχει μπει στη ζωή μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Θυμάμαι, η μητέρα μου από μικρή με έπαιρνε μαζί της στο γυμναστήριο και εγώ καθόμουν σε μια γωνιά και την έβλεπα που συμμετείχε σε ομαδικά προγράμματα.

Ασχολήθηκα με πολλά αθλήματα από το δημοτικό: κολύμβηση, ρυθμική, ενόργανη, μπαλέτο και τέννις, ενώ στο γυμνάσιο η μαμά με έγραψε τα Σαββατοκύριακα στο γυμναστήριο να παρακολουθ’ω τα ομαδικά προγράμματα -τότε τα μαθήματα aerobic είχαν την τιμητική τους.

Μεγαλώνοντας όσο απαιτητικό κι αν ήταν το πρόγραμμα μου πάντα η γυμναστική υπήρχε στο πρόγραμμα μου. Ακόμα και σε κάποια ταξίδια σηκωνόμουν πρωί και πήγαινα για τρέξιμο. Η άθληση είναι η καλύτερη αποφόρτιση, αλλά και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

Τον τελευταίο χρόνο και με ένα παιδί 2 ετών στο σπίτι δεν μου ήταν πάντα τόσο εύκολο να αθλούμαι -πιστεύω πως δεν είχα κάνει κι καλό προηραμματισμό-. Έπρεπε να βρω κάτι χωρίς δέσμευση ώρας και να είναι κοντά μου.

Έτσι από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησα να πηγαίνω για τρέξιμο στο Ανοιχτό Δημοτικό Γήπεδο της γειτονιάς μου και να χρησιμοποιώ τα δημόσια όργανα. ήταν μια διαφορετική εμπειρία και ομολογώ πως μου άρεσε πάρα πολύ. Από το να πηγαίνω στο γυμναστήριο προτιμώ να αθλούμαι σε ένα ανοιχτό χώρο.

Επιπλέον πολύ κοντά στο σπίτι μου είναι η θάλασσα οπότε κάποιες ημέρες φορούσα τα αθλητικά και κατέβαινα για τρέξιμο.

Η άθληση σε ανοιχτούς χώρους μου έφτιαξε πολύ τη ψυχολογία. Ανέπνευα πολύ καλύτερα, γνώρισα ανθρώπους που το κοινό μας ήταν η γυμναστική -μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που συζητάμε σε ποιους αγώνες θα πάρουμε μέρος.

Όσο για το κρύο; Σίγουρα όταν είσαι αρχάριος στο τρέξιμο σε ανοιχτό χώρο σκέφτεσαι πως θα κρυώσω, αλλά κατέληξα πως όλα αυτά είναι παιχνίδια του μυαλού. Γιατί μετά από 2-3 γύρους δεν κρυώνεις. Τις μόνες ημέρες που δεν αθλείσαι είναι όταν βρέχει. Εξάλλου και στο γυμναστήριο επιλέγεις κάποιες ημέρες να τεμπελιάσεις, σωστά;

Προτείνω αν σου αρέσει η άθληση να φορέσεις τα αθλητικά σου και να απολαύσεις το τρέξιμο σε ένα ανοιχτό δημόσιο χώρο,στη θάλασσα , στο βουνό. Είμαστε τυχεροί γιατί ούτε πολύ κρύο έχουμε το χειμώνα, ενώ από την άλλη έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια όμορφη χώρα και να μπορείς να αθληθείς τόσο δίπλα στη θάλασσα όσο και στο βουνό.