Η χορτόπιτα είναι από τις πιο αγαπημένες μου πίτες, όπως και η κοτόπιτα.  Η γιαγιά μου στην Καρδίτσα κάθε φορά που πάμε στο χωριό, από μικρά παιδιά, μας υποδέχεται με λαχταριστή χορτόπιτα, στην οποία βάζει τα καλούδια του κήπου της.

Αυτή τη χορτόπιτα τη φτιάχνω αρκετά συχνά στο σπίτι μου και ειδικά όταν δεν ανοίγω φύλλο και το παίρνω έτοιμο γίνεται πάρα πολύ γρήγορα.

Σου έχω δώσει ξανά συνταγή για σπανακόπιτα, όπως τη φτιάχνει η φίλη μου Αγγελική και τώρα σου προτείνω να δοκιμάσεις ακόμα μια λαχταριστή συνταγή φτιαγμένει με μεράκι.

Εκτιμώμενος χρόνος: 45 λεπτά
Οδηγίες εκτέλεσης

Σ΄ένα wok βάζω το ψιλοκομμένο σπανάκι, τα μυρώνια, τα κρεμμυδάκια (φρέσκα και ξερά), τις καυκαλήθρες και τα αφήνω να πάρω να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρω στο ταψί.

Σ΄ένα ταψί στρώνω το πρώτο φύλλο και από πάνω προσθέτω όλα τα χορταρικά μου από το wok. Προσθέτω κομμάτια ανθότυρου ή φέτας και λίγο τραχανά (κρατάει τα υγρά και γίνεται πιο νόστιμη) και βάζω το άλλο φύλλο.