Ποτέ μέχρι σήμερα (όπου σήμερα εννοώ από τα μέσα Μαρτίου) δεν είχα φανταστεί πώς είναι η ζωή μέσα στο σπίτι. Γιατί δεν χρειάστηκε. Γιατί το “έξω” ήταν συνυφασμένο με την επαγγελματική μου ιδιότητα. Είμαι δημοσιογράφος και το “έξω” είναι το γραφείο μου. Έξω για ρεπορτάζ, έξω για συνεντεύξεις, έξω για συναντήσεις, καλέσματα.

Από τις 12 Μαρτίου ακολουθώ τις οδηγίες της πολιτείας και μένω συνειδητά σπίτι. Και μπορώ να σου εξομολογηθώ πώς το είχα πολύ ανάγκη. Όταν όλος ο κόσμος πανικοβλήθηκε με αυτόν τον “εγκλωβισμό” εγώ δεν το είδα ούτε για μια στιγμή ως εγκλωβισμό.

Η δική μου ζωή μέσα στο σπίτι έχει ενδιαφέρον. Στο λέω με όλη μου την αλήθεια. Έχω φτιάξει έτσι την καθημερινότητα μου όπου απολαμβάνω αυτές τις τόσο σημαντικές στιγμές που όλοι γράφουν θεωρητικά, αλλά πρακτικά δεν τολμάνε να το κάνουν.  Ας αφήσω τους άλλους και να μιλήσω για τη δική μου ζωή μέσα στο σπίτι.

Καταρχήν εργάζομαι κανονικά μέσα από το διαδίκτιο. Αυτό είναι το θετικό στη δική μου δουλειά – να μπορείς να εργάζεσαι από το χώρο σου. Η ημέρα μου ξεκινάει νωρίς το πρωί, όπως και πριν. Ετοιμάζω το πρωινό μου, κάνω με ηρεμία το ντουζ μου, φτιάχνω το φαγητό για να έχουν τα αγόρια μου και ξεκινάω εργασία. Όταν ανοίγω τον υπολογιστή μου είμαι απόλυτα αφοσιωμένη στην εργασία μου για να μην χάνω χρόνο και να είμαι αποδοτική. 

Μόλις ολοκληρώνω τη δουλειά μου είναι ο πολύτιμος χρόνος για μένα και την οικογένεια μου. Ειδικά, αυτό το διάστημα που είμαστε όλοι μαζί 24/7. Σχεδόν κάθε ημέρα κάνουμε διαφορετικά πράγματα, χωρίς να λείπουν και κάποιες αγαπημένες συνήθεις που τις επαναλαμβάνουμε με ευλάβεια.

https://www.instagram.com/p/BqR3hLrHmV6/

Συνήθως τα απογεύματα αφιερώνουμε χρόνο για να φτιάξουμε cake ή σταφοδόψωμο -είναι η νέα μας εμμονή και θα σου δώσω συνταγή. Το αγόρι μου ανακάλυψε πως του αρέσει πολύ η ζωγραφική κι έτσι μαζί με το γιο μας περνάνε αρκετές ώρες με ζωγραφίζοντας με νερομπογιές (κι για καλή μου τύχη δεν κάνουν χάλια το σπίτι).

https://www.instagram.com/p/B83F-p0Ftak/

Εκτός από τα παιχνίδια με το μικρό έχω περισσότερο χρόνο για μένα: να διαβάσω βιβλία, να δω σειρές στο netflix που ποτέ δεν προλάβαινα, να κάνω διαλογισμό -μάλιστα έχουμε ένα group με φίλους μου κι κάνουμε ομαδικό διαλογισμό, να κάτσω στον καναπέ χωρίς να κάνω τίποτα (ναι, το είχα τόσο μεγάλη ανάγκη), να μιλήσω με φίλες μου στο τηλέφωνο, να πειραματιστώ στη ζαχαροπλαστική, να ξανα κάνω τη μέθοδο KonMari (εντάξει παραδέχομαι πως είναι αποτελεσματική).  Μάλιστα, χτες το βράδυ είδα για πρώτη φορά θεατρική παράσταση online -θα σου γράψω σύντομα την εμπειρία μου. Και φυσικά το πρόγραμμα μου έχει γυμναστική -μπορεί παλαιότερα να έκανα κοπάνα από την προπόνηση μου γιατί είτε ήμουν κουρασμένη είτε γιατί έπρεπε να παρευρεθώ σε κάλεσμα τώρα όμως έχει μπει στο ημερίσιο πρόγραμμα μου και το απολαβάνω. Όπως απολαμβάνω την περιποιήση της επιδερμίδας μου -μπορώ να κάνω άνετα peeling δύο φορές τη βδομάδα χωρίς να με κυνηγάει ο χρόνος.

https://www.instagram.com/p/BpZUPyZAtO9/

Η δική μου ζωή μέσα στο σπίτι έχει χαρά, αγάπη, παιχνίδι και δημιουργία. Και πολλές σκέψεις για πράγματα που θέλω να αλλάξω, για προτεραιότητες που θα βάλω μόλις επανέλθουμε στην καθημερινότητα μας.

Μένουμε Σπίτι και απολαμβάνουμε κάθε στιγμή.