Η ζαχαροπλαστική -ακόμα και τα απλά κέικ- δεν ήταν ποτέ στην προτίμηση μου. Μέχρι που έπεσα πάνω σ΄ένα νοστιμότατο κεικ λεμονιού που είδα στο instagram της Nikis_ food.

View this post on Instagram

Αγαπημένο όλων σας το κέικ λεμόνι ???? Και όντως είναι και για εμάς .Το φτιάχνω πολύ συχνά και δεν κρύβομαι να σας πω, ότι δεν κρατάει παραπάνω απο 2μερες (πολλές φορές σε μια μέρα εξαφανίζεται ????,) Στο συγκεκριμένο έχω βάλει και παπαρουνόσπορο.. συνταγή υπάρχει ήδη σε προηγούμενο ποστ … Σας ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια που παίρνω και την αγάπη που μου δείχνετε ???????????? . . .#foodblogfeed #foodandwine #foodblogger #insta #yummy #tastevoice #thekitchn #thefeedfeed #thecookfeed

A post shared by ℕ????????????????_???????????????? ???? (@nikis_food) on

Πάντα ήθελα να έχω μυρωδιαστά χειροποιήτα κεικ, αλλά τα είχα πάρει από φόβο. Γιατί; Πολύ απλά γιατί με άγχωνε η ακριβής μέτρηση στα υλικά. Παρατηρώντας το λογαριασμό της συγκεκριμένης food blogger μπήκα στον πειρασμό να το φτιάξω. Δεν έμεινα μόνο σ΄αυτό.  Από την πρώτη φορά που έφτιαξα κέικ σχεδόν μέρα παρά μέρα πειραματίζομαι με νέες γεύσεις ή επιστρέφω σε αγαπημένες γεύσεις.

Πριν λίγες ημέρες, τα αγόρια του σπιτιού έπεσαν για ύπνο και επικρατούσε μια ωραία ησυχία στο σπίτι. Έτσι, αποφάσισα να φτιάξω αυτό το νοστιμότατο κέικ λεμονιού ακολουθώντας βήμα βήμα την συνταγή. Λίγα λεπτά αργότερα την ώρα που ψηνόταν μοσχοβολούσε όλη η κουζίνα μου.

Φυσικά την επόμενη ημέρα τα αγόρια ξύπνησαν και απόλαυσαν το κέικ. Τέτοιες μικρές εκπλήξεις αλλάζουν και την καθημερινότητα της καραντίνας μας.

Υλικά

150 γρ βούτυρο

200γρ ζάχαρη

2 αυγά

μισή κούπα γάλα

χυμό λεμόνι -2κσ

250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ παπαρουνόσπορο

1/2 κ.γ μπεικιν παουτερ

1 βανίλια

Για το Γλασο: 5 κ.σ άχνη ζάχαρη και μισή κ.γ νερό

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το Βούτυρο χωρίς να το κάψουμε. Ανακατευουμε με ένα σύρμα την ζάχαρη με τα αυγα και προσθετουμε το βούτυρο. Αφου χτυπηθούν καλά ρίχνουμε το γάλα τον χυμό και σιγά σιγά το αλεύρι (και το ξύσμα λεμονιού. Αδειάζουμε την ζύμη μας σε φόρμα του κέικ αφού έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πρώτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ μας και μετά ξεφορμάρεις. Ρίχνουμε το γλάσο μας και αν θέλεις και λίγο ξύσμα λεμονιού.

 

Για περισσότερες συνταγές πάτα εδώ