Θέλεις να συνοδέψεις με κάτι αλμυρό τον πρωινό σου καφέ ή το απογευματινό σου τσάι; Σου έχω μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τυροπιτάκια κουρού, την οποία μου έδωσε η θεία μου από την Σουηδία.

Στη θεία Βίκυ αρέσει να συνδυάζει τον καφέ ή το τσάι με κάτι γλυκό ή αλμυρό και τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να πειραματίζεται με διάφορες γεύσεις. Πριν λίγες ημέρες μου έστειλε (ενθουσιασμένη) αυτή την συνταγή για εύκολα τυροπιτάκια κουρού, τη δοκίμασα και θέλω να την μοιραστώ μαζί σου.

Στη δική μου οικογένεια, όπως θα έχεις καταλάβει διαβάζοντας τα άρθρα μου, το πρωινό και το απογευματινό τσάι είναι μια ολόκληρη ιεροτελεστία. Πειραματιζόμαστε με διάφορες γεύσεις από τον καφέ ή το τσάι μέχρι τα συνοδευτικά του. Κι έπειτα με συζήτηση το απολαμβάνουμε.

Η συγκεκριμένη συνταγή εκτός από νόστιμη είναι κι εύκολη για να τη φτιάχνεις για τα παιδιά, ενώ μπορείς να βάζεις στη γέμιση οποιοδήποτε τυρί της αρεσκείας τους.

Υλικά

1ποτήρι γιαούρτι

1 ποτήρι λάδι

1 baking

λίγο αλάτι

αλεύρι όσο πάρει

Για τη γέμιση

διάφορα τυριά της αρεσκείας σου

Εκτέλεση

Σ΄ένα μπολ ρίχνεις όλα τα υλικά και στο τέλος προσθέτεις σιγά σιγά το αλεύρι -μέχρι να μην σου μένει ζύμη στο χέρι. Αφού το ζυμώσεις καλά κόβεις το ζυμάρι σε μικρά κομματάκια και βάζεις μια μικρή κουταλιά γέμιση. Σ’ ένα ταψί βάζεις αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνεις στους 180 βαθμούς.

 

Extra tips:

-Από γέμιση προτείνω να δοκιμάσεις φέτα με ανθότυρο (ρίξε κι λίγο πιπέρι για να γίνει πιο ιδιαίτερο) ή φέτα με τριμμένο κίτρινο τυρί.

-Δοκίμασε να προσθέσεις λίγο μπλε τυρί- ειδικά αν θέλεις κάτι πιο πικάντικο

-Αντί για τυρί μπορείς να βάλεις λουκάνικο

-Για να πάρουν καλύτερο χρώμα μπορείς πριν τα βάλεις στο φούρνο να τα αλείψεις με αυγό.

 

Καλή επιτυχία!