Η κηπουρική είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και ιδιαίτερα αντιαγχολυτική.Όλο το προηγούμενο διάστημα που μείναμε σπίτι πολλοί άρχισαν να ασχολούνται με την κηπουρική φυτεύοντας εκτός από λουλούδια, φρούτα και λαχανικά ακόμα στο μπαλκόνι τους.

https://www.instagram.com/p/BvEK6K4HIKi/

Ο Μάϊος είναι γνωστός ως μήνας των λουλουδιών, όμως τώρα μπορείς να φυτέψεις τα λαχανικά που θα απολαύσεις το καλοκαίρι. Σ΄αυτό το άρθρο θα σου προτείνω τι να φυτέψεις τον Μάϊο ακόμα και σε γλάστρες.

Λαχανικά -Φρούτα

Όπως σου έγραψα κι παραπάνω αυτό το μήνα θα φυτέψεις είτε στον κήπο είτε σε γλάστρες τα λαχανικά που θα απολαύσουμε στο πιάτο μας το καλοκαίρι. Μαρούλι, βλίτα, καρότα,  σκόρδα, κρεμμύδια, μελιτζάνες, πιπεριές, πιπερίτσες τσίλι, κολοκύθια, φράουλες, πεπόνια, καρπούζια. Επίσης βότανα όπως: βασιλικό, λεβάντα, άνηθο, μαϊντανό, φασκόμηλο, μέντα και θυμάρι.

https://www.instagram.com/p/BmHJKLOHEiG/

 

 

Λουλούδια

Ο μήνας για να σπείρεις: βιόλες, πετούνιες, βιολέτες, γαρύφαλλα, χρυσάνθεμα, ιβίσκους, ηλίανθους, παπαρούνες.

https://www.instagram.com/p/BgidOLGHdCr/

 

Βολβοί

Ντάλιες, αστίλβη, αρωματικά λίλιουμ, μπιγκόνιες, ακουιλέγιες, καλοκαιρινούς νάρκισσους, ελλέβορους, φυσαλίδες, φλοξ,  καμπανούλες Αλστροϊμέρια, Κόσμους Φλαμίνγκο και με άρωμα σοκολάτας, κρινάκια Μυγκέ,  γυψοφίλη,  φρέζες, Ίριδες, παιώνιες,  ανεμώνες, καμπανούλες Σαντερσόνια, Μιράμπιλις το Θαύμα του Περού, Γεράνι των Άλπεων, Αχίλλεια, ριγωτούς κρίνους Αρισάεμα και κληματίδες.