Όταν πριν από 42 ημέρες η Αθήνα έμπαινε σε καραντίνα το τοπίο της πολύβουης πόλης άλλαξε προσωρινά. Λίγο πολύ όλοι μας κοιτούσαμε με θαυμασμό την “άδεια” Αθήνα χωρίς καθόλου αυτοκίνητα στους πιο κεντρικούς δρόμους.

Αυτή την εικόνα δεν τη είχαμε συνηθίσει, για την ακρίβεια δεν την είχαμε δει ποτέ ξανά. Οι Αθηναίοι πληκτρολογώντας το νούμερο 6 για μετακίνηση μπορούσαν να απολαύσουν μια εντελώς διαφορετική και όμορφη πόλη.

Χωρίς αυτοκίνητα, με ποδηλάτες σε κεντρικούς και μη δρόμους, ενώ η ηρεμία που απλωνόταν σε κάθε γειτονιά έκανε ομορφότερο το σκηνικό.

Πλέον, αυτές οι εικόνες ανήκουν στο παρελθόν. Η άρση των μέτρων και η επάνοδος στη νέα καθημερινότητα δεν μας αφήνουν να δούμε ξανά άδεια την Αθήνα.

Ας απολαύσουμε την Αθήνα των προηγούμενων ημερών μέσα από το φωτογραφικό φακό του Χρήστου Ντίτορα.

Ο Χρήστος ζει στο Παγκράτι κι το προηγούμενο διάστημα με τη φωτογραφική του μηχανή απαθανάτησε αυτή τη διαφορετική Αθήνα.

Από το Άλσος Παγκρατίου, το Μετς, το Ζάππειο, το Καλλιμάρμαρο, τα Αναφιώτικα, την Πλατεία Συντάγματος, το Μοναστηράκι, τη Βασιλέως Κωνσταντίνου και τη Βασιλίσσης Σοφίας περπάτησε με τα πόδια βγάζοντας τις πιο όμορφες φωτογραφίες.