Έλενα πότε ξεκίνησες yoga;

Αν θυμάμαι καλά ξεκίνησα μαθήματα yoga το 2006 έπειτα από την παρότρυνση της δασκάλας μου πια Λάρη/Γαριφάλλου Κατερινας). Πριν έκανα pilates και μετά από ένα μάθημα η instructor μου είπε “Πρέπει να δοκιμάσεις yoga, μετά δεν θα ξεκολάς. Θα θέλεις να κάνεις μόνο αυτό”. Στην αρχή ήμουν κάπως διστακτική λόγω της δυσκολίας των ασκήσεων, αλλά μετά κατάλαβα ότι αυτό δεν στέκεται εμπόδιο στο να συνεχίσω και με τα χρόνια να μπαίνω όλο και πιο πολύ στον μαγικό κόσμο της yoga ως συστηματική άσκηση και μόνο.

Τι είναι αυτό που απολαμβάνεις στη yoga;
Εκτός από την εκγύμναση όλου του σώματος απολαμβάνω πολύ όλη την τελετουργία. Τον χαμηλό φωτισμό, την μουσική, την χαλάρωση που σου δημιουργεί ακόμα και μέσα απο ένα έντονο μάθημα, την ενέργια της ομάδας και το ότι μετα από μια ώρα φεύγεις με ένα χαμόγελο που δεν κατάλαβες πότε ακριβώς προέκυψε!

Από πότε ξεκίνησες να γυμνάζεσαι;

Από μικρή με θυμάμαι να ασχολούμαι με κάτι.  Ως παίδι έκανα μπαλέτο,  ρυθμική γυμναστική και ενόργανη. Μετά μπήκετο pilates στη ζωή και και τα τελευταία 7 χρόνια κάνω συστηματικά Hatha- Vinyasa γιογκα συστηματικά.

https://www.instagram.com/p/B92aDULpQcU/

Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στο συγκεκριμένο είδες εκγύμνασης;

Στη yoga πολύ σημαντικό μέρος της είναι το «μέσα» μας. Εμένα με βοήθησε πολύ στην καραντίνα που ζήσαμε και ζούμε. Αυτο λοιπόν που με έχει κερδίσει είναι το spiritual κομμάτι που ακόμα ανακαλύπτω. Βοηθάει στην έπαφή με τον εαυτό μας γενικότερα. Στο άγχος που αντιμετοπίζουμε λίγο πολύ όλοι, σου μαθαίνει την πολyτέλεια να αναπνέεις και να νιώθεις την αναπνοή σου, έστω και μία ώρα μεσα στη μέρα, αποκτάς την ευλυγισία που είχες παιδί που σε γλιτώνει από πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, και το πιο σημαντικο σε κάνει χαρούμενο.

Τι διαφορά έχεις δει στο σώμα σου;
Στο σώμα εννοείται πως βλέπεις διαφορά! Είναι ιδανικό για όποιον δεν ειναι φαν της αερόβιας άσκησης παρόλο που ιδρώνεις σαν να τρέχεις -ειδικά τώρα που αρχίζουν οι ζέστες. Σε εμένα παρόλο που είμαι 3 κιλά πάνω από αυτό που θέλω φαίνομαι σαν να έχω χάσει. Και αυτό γιατι το σώμα αλλάζει και αλλάζει γρήγορα κυρίως στο περίγραμμα του κορμιού.
Έχεις παρακολουθήσει και μαθήματα aerial yoga. Πως είναι ως εμπειρία;
Η aerial όπως και η yoga εδάφους σε βοηθούν στην απελευθέρωση, στην τόλμη να ξεπεράσεις τυχόν φόβους, στην ικανοποίηση όταν κατακτάς μια ιδιαίτερη θέση.  Η aerial δυναμώνει το σώμα πέραν από τα χέρια γιατί θέλει συγχρονισμό και συγκέντρωση. Βοηθάει στην κατάκτηση πολλών δύσκολων θέσεων στη yoga του εδάφους αλλά δεν έχει το spiritual κομμάτι της.

 

Τι θα συμβούλευεις κάποιον που θέλει να ξεκινήσει pilates
Η yoga για εμένα είναι μια συνάντηση, ένα ραντεβού μέσα στην ημέρα που μου αρέσει να πηγαίνω.  Ακόμα και μέρες που δεν έχω την ίδια όρεξη … καταλαβαίνω πόσο καλό μου έκανα όταν αυτο τελειώσει. Όποιος, λοιπόν, θέλει ή χρείαζεται ένα date με τον εαυτό του ή ένα διάλειμμα απο ότι ζούμε θα ήταν ωραίο να το δοκιμάσει. Οι συμβουλές μου μόνο είναι το ανοιχτό μυαλό. Μόνο αυτό χρειάζεται! Και να κάνουμε ότι μας δείνει χαρά. Κάθε μέρα απο λίγο.